BAKALIOWE NALEŚNIKI Z JABŁKAMI

Ajj, jak ja uwielbiam naleśniki!

Gdybym tak miała jechać na bezludną wyspę i zabrać coś ze sobą to pewnie bym spakowała mąkę, jajka , mleko i patelnię :D

Naleśniki na słodko i naleśniki na ostro – w każdym wydaniu zajadam je z ogromną przyjemnością!

Dziś będą takie wypełnione po brzegi bakaliami – chrupiące orzechy, migdały i prażone jabłka z cynamonem zatopione w miodzie – na samo wspomnienie już mi cieknie ślinka.

Koniecznie wypróbujcie ten przepis!

SKŁADNIKI:

* mąka pszenna – 1 pełna szklanka

* mleko 2% – 2 szkl

* jajko – 2 szt

* sól, cukier – po szczypcie

* olej kokosowy do smażenia – do kupienia TU

DODATKOWO:

* orzechy laskowe – 1 garść – do kupienia TU

* migdały – 1 garść – do kupienia TU

* jabłko – 2 szt

* miód wielokwiatowy – 3-4 łyżki

* cynamon – 1 łyżeczka

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe, odstawiamy na ok. 10 minut a następnie smażymy duże naleśniki natłuszczając patelnię olejem kokosowym.

Do rondelka wkładamy pokrojone w kosteczkę jabłko, zalewamy miodem, dodajemy orzechy i cynamon, przesmażamy kilka minut.

Naleśniki podajemy na gorąco z jabłkiem i bakaliami w miodzie.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress