OWSIANKA BANANOWA Z ORZECHAMI

Ci, którzy mnie znają doskonale wiedzą, że nie wyobrażam sobie śniadanie bez michy pełnej ukochanych bakalii.

Zwykle z kefirem albo jogurtem naturalnym – uwielbiam!

Ostatnio jednak to śniadanie zastępuję różnymi smakami owsianki.

Ta ulubiona to bananowa z orzechami.

Taka owsianka niesamowicie syci i nadaje energii na cały dzień.

Mocno schłodzona jest też fajnym pomysłem na lekki, dietetyczny deser.

Spróbujcie!

Gwarantuję, że posmakuje!

  

SKŁADNIKI:

* banan – 1 szt

* pasta tahini Primavika – 1 łyżka

* masło migdałowe Primavika –  1 łyżka

* płatki owsiane – 3 łyżki

* mleko 2% – 100 ml

* miód – 1 łyżki

* jabłko – 1 szt

* orzechy laskowe 

* migdały

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Płatki owsiane gotujemy z mlekiem.

Po ugotowaniu dodajemy banana, pastę tahini, masło migdałowe oraz łyżkę miodu miksujemy na gładki krem.

Jabłko obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy a patelnię, dodajemy orzechy, migdały oraz pozostał miód, podprażamy kilka minut ( do zbrązowienia ).

Owsiankę i bakalie wkładamy naprzemiennie do słoiczka.

Zajadamy!

Smacznego!

Przepis powstał we współpracy z marką PRIMAVIKA 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress