PROTEINOWE BATONIKI KOKOSOWO-PISTACJOWE

Pomysł na przekąskę do pracy albo szkoły, która będzie nie tylko smaczna, ale i zdrowa?

Pewnie, że mam!

Dziś serwuję Wam pyszne Proteinowe batoniki kokosowo-pistacjowe.

Bardzo łatwe do zrobienia, szybkie i mega smaczne!

Są świetnym zamiennikiem dla niezdrowych, sklepowych batonów.

Nie zawierają laktozy ani jajek, więc są świetnym pomysłem dla osób na diecie.

Gwarantuję, że będziecie oblizywać się ze smakiem!

Spróbujcie!

 

SKŁADNIKI:

1 WARSTWA:
* śmietanka kokosowa ( ta gęsta część ) – 170 ml
* wiórki kokosowe – 1 pełna szkl
* masło orzechowe z orzechów ziemnych Pan Orzech – 2 łyżki
* pistacje zielone – 2 garści

+ jeśli chcemy:

* odżywka białkowa – 2 miarki

2 WARSTWA:
* dojrzałe awokado – 1 szt
* olej kokosowy – 3 łyżeczki
* wiórki kokosowe – 0,5 szkl
* limonka – 1 szt
* ksylitol – do smaku

POLEWA:
* olej kokosowy – 4 łyżki
* kakao – 6 łyżek
* syrop z agawy – do smaku
* pistacje zielone + kokos

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

1 WARSTWA:
Śmietankę, masło orzechowe, wiórki, posiekane pistacje ( + odżywkę – jeśli dodajemy ) zagniatamy, wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy, lekko ugniatamy.

2 WARSTWA:
Awokado, olej, sok z limonki i ksylitol blendujemy, dodajemy kokos, mieszamy.
Wyciągamy na masę kokosową, wyrównujemy, wkładamy do mrożenia.

POLEWA:
Olej rozpuszczamy w kąpieli, dodajemy kakao i syrop z agawy, mieszamy.
Zamrożone ciasto kroimy na batoniki, oblewamy polewą i dekorujemy bakaliami.

Smacznego!

Wpis powstał we współpracy z marką JAWO KRAKÓW – sklep z setkami fantastycznych produktów do kuchni i m.in. nowego masła orzechowego PAN ORZECH dostępnego na rynku!

Zapraszam!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress