PUDDING Z TAPIOKI Z MASŁEM ORZECHOWYM I BANANAMI

Perły Tapioki to gruby granulat wytwarzany ze skrobi rośliny nazywanej potocznie maniokiem.

Wykorzystywane najczęściej do deserów,koktajli albo jako skladnik zdrowego, pożywnego śniadania.

Kiedyś już pokazywałam Wam pyszny deser z jej dodatkiem, dziś przyszła pora na kolejny!

Mam dla Was przepis na pyszny pudding z tapioki z dodatkiem ulubionego masła orzechowego i bananów.

Sycący i bardzo bardzo smaczny!

Idealny zarówno na ciepło jak i na zimno.

Koniecznie spróbujcie!

  

SKŁADNIKI:

( 2-3 porcje )

* mleko – 1,5 szkl

* woda – 0,5 szkl

* tapioka – ok. 0,5 szkl

* cukier – 3 łyżk

* wailia – 1 laska

* śmietanka 30% – 1/3 szkl

* żołtko – 1 szt

* sól – 1 szczypta

+ miękkie banany

+ masło orzechowe Active Primavika

+ chipsy bananowe

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Tapiokę zalewamy zimną wodą, odstawiamy na ok 20 minut, odcedzamy.

Mleko, cukier, sól, żółtko mieszamy, dodajemy ziarenka wanilii i gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając.

Dodajemy tapiokę, mieszamy, gotujemy ok. 20 minut.

Pod koniec wlewamy śmietankę, zagotowujemy.

Naprzemiennie razem z masłem orzechowym i bananami wkładamy do słoiczków.

Smacznego!

Przepis powstał we współpracy z marką PRIMAVIKA 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress