WyCHILLowana INKA Z MLECZNĄ CZEKOLADĄ

Ajjj, zdecydowanie skończył się sezon na pyszne mrożone kawy i koktajle.

Teraz sięgamy po te rozgrzewające!

Dziś przygotowałam dla Was genialny przepis na rozgrzewającą Inkę z kremem z mlecznej czekolady, kakao i świeżą chili, która świetnie rozgrzewa i poprawia przemianę materii.

Wspaniała kompozycja smaków sprawia, że taka kawa jest świetnym pomysłem zarówno na deser, jak i dodatek do deseru ( np. mojego ulubionego ciasta marchewkowego! )

Robi się ją błyskawicznie!

Inka po raz kolejny mnie zainspirowała!

Spróbujcie i Wy!

SKŁADNIKI:

* kawa INKA klasyczna – 2 łyżeczki

* kakao – 1 łyżeczka

* czekolada mleczna – 50 g

* mleko tłuste 3,2% – 300 ml

* świeża chili – 1 szt

* śmietana kremówka 36% – do dekoracji

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mleko gotujemy.

1/3 mieszamy z kawą Inka Klasyczna , 1/3 mieszamy z kakao oraz drobno posiekanym ( zmiażdżonym chili ), 1/3 mieszamy z roztopioną mleczną czekoladą tworząc krem.

Na dno oraz boki szklanki wlewamy krem czekoladowy, zalewamy kakao z chili i dodajemy kawę.

Dekorujemy obficie bitą śmietaną, posiekaną chili. wiórkami czekoladowymi i odrobiną kawy INKA.

Podajemy gorące!

Wpis powstał we współpracy z marką INKA.

Inne INKOWE pyszności znajdziecie również na blogu!

  

  

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress