BEZGLUTENOWE PANCAKES MARCHEWKOWE Z OWOCAMI LEŚNYMI

Ajj, nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę, że tak podoba Wam się nowy dział z przepisami bezglutenowymi, wegańskimi i fit!

Dziś mam dla Was kolejne smakołyki!

Tym razem zapraszam na pyszne bezglutenowe i bezlaktozowe pancakes z owocami!

Ja zajadałam je z jeżynami, Wy śmiało możecie dodać swoje ulubione.

Pancakes są delikatne, lekkie i niesamowicie smaczne.

Są świetnym pomysłem zarowno na leniwe śniadanie, słodki obiad albo podwieczorek.

Posmakują zarówno dzieciom jak i dorosłym i z całą pewnością będą się po nich oblizywać rownież ci, którzy na diecie bezglutenowej wcale nie są.

Koniecznie spróbujcie!

 

SKŁADNIKI:

( ok. 15 szt )

* mąka ryżowa – 140 g
* duże jajko – 1 szt
* mała marchew – 1 szt
* mleko bezlaktozowe – 400 ml
* cukier trzcinowy – 2 łyżki
* sól – 1 szczypta
* olej kokosowy do smażenia

DODATKOWO:

owoce leśne / jeżyny + cukier do karmelizowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Marchew, mąkę, mleko, cukier oraz szczyptę soli umieszczamy w blenderze -i dokładnie ze sobą miksujemy ( ciasto ma mieć konsystencję taką samą jak klasyczne ciasto naleśnikowe – w razie potrzeby dosypujemy mąkę ).

Smażymy niewielkie placuszki na patelni natłuszczonej olejem kokosowym ( natłuszczamy delikatnie przed każdą porcją placuszków ).

Podajemy na gorąco ze smażonymi z cukrem jeżynami na gorąco.

Smacznego!

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress