CIASTO KINDER COUNTRY – bez pieczenia

Ciasta bez pieczenia to jedne z Waszych ulubionych i najczęściej wyszukiwanych ciast na blogu.

Dziś znów Wam dogodzę!

Mam dla Was przepis na znane i lubiane ciasto bez pieczenia inspirowane popularnym batonikiem – Kinder Country.

Łączy w sobie czekoladowy krem z chrupiącym, zbożowymi płatkami.

Przygotowuje się je bardzo szybko i jest idealnym pomysłem do popołudniowej kawki dla wszystkich czekoladoholików.

Trafia na listę moich ulubionych ciast bez pieczenia!

Spróbujcie i Wy! 

Polecam!

SKŁADNIKI:

( 23 cm )

* śmietana 30% – 350 ml

* mascarpone – 250 g

* herbatniki – 250 g

* czekolada biała – 200 g

* czekolada mleczna – 200 g

* płatki Nestle Kangus – ok. 3 szkl

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Białe czekolady rozpuszczamy w kąpieli, studzimy.

200 ml śmietany ubijamy z serkiem mascarpone, a następnie powoli dolewamy przestudzoną czekoladę. 

Wsypujemy 3 szkl płatków, mieszamy łyżką.

Mleczne czekolady rozpuszczamy w kąpieli, studzimy.

Resztę śmietany ubijamy, mieszamy z przestudzoną czekoladą.

Na tortownicy układamy połowę herbatników, wylewamy jasną masę, przykrywamy kolejną warstwą herbatników i wylewamy ciemną masę. 

Górę obficie posypujemy płatkami.

Chłodzimy min. 3 godziny.

Smacznego!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress