TYMBALIKI ŚLEDZIOWE Z WARZYWAMI – pomysł na walentynkową kolację!

Dzień zakochanych zbliża się wielkimi krokami!

Sklepowe witryny już zalały czerwone serca, a restauracje przygotowały specjalnie, okazjonalne menu na ten dzień.

Dla tych z Was, którzy na romantyczną kolacje do restauracji się nie wybierają, a chcą ja dla bliskiej osoby przygotować w domu – mam coś pysznego!

Zapraszam na fantastyczne tymbaliki z koreczkami śledziowymi i warzywami, podane ze świeżą sałatą, karmelizowanymi pomidorami i pumperniklem.

Jest to świetny pomysł na romantyczną, uroczysta kolacje z ukochaną osobą.

Do przygotowania tych tymbalik zainspirowała mnie marka SEKO – spróbujcie zrobić je i Wy!

Polecam!

SKŁADNIKI:

( 4 szt )

* koreczki śledziowe w oleju SEKO – 1 op

* groszek konserwowy – 4 łyżki

* kukurydza – 4 łyżki

* bulion warzywny – ok. 700 ml

* żelatyna – 2 łyżeczki

* liść laurowy

* ziele angielskie

* sól, pieprz

DODATKOWO:

* sałata: u mnie rukola,roszponka, radicchio

* pomidory koktajlowe + odrobina miodu

* pumpernikiel

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Bulion warzywny gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela, lekko studzimy, rozrabiamy z żelatyną ( dokładnie! ).

Foremki na tymbaliki ( mogą być te, w których pieczecie muffinki ) wypełniamy odrobiną bulionu.

Dodajemy kukurydzę i groszek oraz koreczki śledziowe SEKO wraz z odrobiną cebuli.

Zalewamy pozostałym bulionem.

Odstawiamy na noc do lodówki.

Podajemy oprószone odrobiną soli i pieprzu ( + np. sok z cytryny! ) przesmażonymi na maśle z miodem pomidorami, świeżą sałatą i pumperniklem.

Smacznego!

 

WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress