GRILLOWA UCZTA NIE TYLKO W TRADYCYJNYM WYDANIU!

Wreszcie zaczął się tak wyczekany przez wielu z nas grillowy sezon!

Od sąsiada już od 3 tygodni dolatuje w weekend zapach pieczonej kiełbaski i grillowanych mięs.

Ja grillowałam na razie tylko 1 raz, ale za to uczta była iście wymarzona!

Takie rozpoczęcie sezonu to ja rozumiem!

Oprócz standardowych dań serwowanych na grillu, takich jak kiełbaski, szaszłyki czy apetyczne sałatki, znalazło się miejsce również dla niekonwencjonalnych dań na grilla!

Grillowane bagietki ze śledziem i warzywami niesamowicie pozytywnie zaskoczyły wszystkich!

Każdy z wielką przyjemnością zjadł bułę do końca!

Taka gorąca smakowała fantastycznie!

Byli i tacy, którzy zawołali o dokładkę!

Zobaczcie!

Może na weekend zainspiruje Was moja grillowa uczta!

SKŁADNIKI NA BAGIETKI:

* pszenne bagietki – 4 szt

* śledzik na okrągło solony z kolorowym pieprzem 200g SEKO – 2 opakowania

* grillowana kukurydza

* świeży szpinak

* prawdziwe, dobrej jakości masło

* czosnek

* świeży ogórek

SAŁATKA: świeży szpinak baby + pieczone ziemniaki + pieczone buraki + śledzik na okrągło solony z kolorowym pieprzem 200 g SEKO ( wraz z olejem i cebulką ) + sól + pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Bułki nacinamy, smarujemy z każdej strony dobrej jakości masłem i nacieramy czosnkiem, grillujemy.

Pokrojoną w piórka cebulę grillujemy.

Kukurydzę smarujemy masłem, nacieramy solą, grillujemy.

Ciepłe bułki podajemy ze świeżym szpinakiem, grillowaną kukurydzą, śledziem odsączonym z nadmiaru oleju wraz z cebulką, świeżym ogórkiem i kukurydzą.

Zajadamy na gorąco.

Smacznego!

WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress