WANILIOWE MUFFINY BEZGLUTENOWE – idealne śniadanie na słodko!

Dawno nie było tutaj przepisu na żadne pyszne muffiny.

Dziś nadrabiam zaległości i przychodzę do Was z przepisem na najlepsze muffinki bezglutenowe – idealne na deser i na słodkie śniadanie!

Ja zrobiłam klasyczną, waniliową wersję.

Wy śmiało możecie dodać do nich kawałki gorzkiej czekolady lub bakalie.

Będzie pysznie!

Do ich przygotowania użyłam mąki bezglutenowej Mehl Farine Schär, o której już kiedyś Wam pisałam.

Mąka bezglutenowa Mehl Farine Schär  jest to uniwersalny mix zarówno do przygotowywania naleśników, pancakes, makaronów, jak i do pieczenia!

Muffinki bezglutenowe tak przygotowane są niesamowicie puszyste!

Takie wręcz piórkowe!

Gwarantuję, że każdy z ogromną przyjemnością sięgnie po dokładkę!

Polecam!

Spróbujcie!

SKŁADNIKI:

* mąka bezglutenowa Mehl Farine Schär – 70 g

* jajko – 2 szt

* cukier – 110 g

* olej – 1 łyżka

* jogurt naturalny gęsty – 2 łyżki

* wanilia lub cukier z wanilią 

* proszek do pieczenia b.g – 1 łyżeczka

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę.

Dodajemy mąkę bezglutenową Mehl Farine Schär przesianą z proszkiem do pieczenia.

Wlewamy olej i jogurt – wszystko razem mieszamy.

Wlewamy do foremek i pieczemy ok.10 minut w 180C.

Smacznego!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress