BEZGLUTENOWE RAFAELLO – najlepsze!

Jak wiecie jestem ogromną wielbicielką Rafaello i właśnie te kokosowe słodkości to taka jedna z „perełek” , którą mnie można skutecznie przekupić ;)

Cena sklepowych Rafaello na pewno nie zachęca do kupna, ale nie znaczy to, że musimy z nich rezygnować!

Domowym sposobem, za ułamek ceny sklepowej możemy je przyrządzić błyskawicznie w domowym zaciszu.

Smakują naprawdę obłędnie!

Ja postanowiłam przygotować wersję bezglutenową – wyszło COŚ IDEALNEGO!

Do jego przygotowania użyłam herbatników Maria Pain Biscuits Schär – przepysznych, bezglutenowych ciasteczek.

Zobaczcie jak łatwo je zrobić!

  

SKŁADNIKI :

( ok. 13 szt )

* masło min.82% – 50 g

* cukier puder – 1/4 szkl

* cukier z wanilią – 1 łyżeczka

* jajko – 1 szt

* wiórki kokosowe – 80 g

* Maria Pain Biscuits Schär – 1 op

* migdały – 13 szt

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Miękkie masło ucieramy z cukrami na puszystą masę.

Pod koniec dodajemy roztrzepane jajko i dokładnie mieszamy.

Wsypujemy 50 g wiórków ( resztę zostawiamy do obtaczania ) i dokładnie mieszamy.

Wkładamy na ok. 20 minut do mrożenia.

Herbatniki bardzo drobno kruszymy , dodajemy do schłodzonej masy i dokładnie mieszamy.

Migdały zalewamy wrzątkiem , po chwili płuczemy w zimnej wodzie i zdejmujemy skórkę.

Z masy formujemy kuleczki , do środka wkładamy migdał i odstawiamy do chłodzenia.

Smacznego!

Ps. wśród produktów Schär znajdziecie mnóstwo fajnych rzeczy, które w kuchni pozwolą Was stworzyć przysmaki jak z najlepszej piekarni czy cukierni.

Nie bójcie się próbować i kombinować!

Zaglądnijcie i zobaczcie co jeszcze znajdziecie w ofercie : https://www.schaer.com/pl-pl/po/bezglutenowe-produkty

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress