NALEŚNIKI:
– mąka – 1 szkl
– mleko – 200 ml
– woda gazowana – 100 ml
– jajko – 1 szt
– olej – 2 łyżki
– proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
– sól – szczypta
FARSZ:
– jajka – 4 szt
– pieczarki – 250 g
– cebula – 1 szt
ser żółty – 100 g
sól , pieprz – do smaku
DODATKOWO:
– bułka tarta – 100 g
– jajko – 1 szt
– olej do smażenia – 200 ml
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
Z podanych składników robimy ciasto, smażymy duże , ale niezbyt grube naleśniki.
Jajka gotujemy na twardo, trzemy na tarce na dużych oczkach lub drobno siekamy.
Cebulę i pieczarki drobno kroimy, podsmażamy na odrobienie oleju.
Ser żółty trzemy na dużych oczkach, wszystko razem mieszamy, przyprawiamy do smaku.
Na naleśniki nakładamy farsz, delikatnie zwijamy w rulony.
Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na rumiano.
Podajemy gorące!
Smacznego!

