KOTLETY KAPUŚCIANE

Dziś mam dla Was jeden ze swoich ulubionych przepisów na kotleciki!

Robię często … i są świetnym pomysłem na błyskawiczny obiad!

Śmiało można je przyrządzić również w wersji wegetariańskiej lub wręcz przeciwnie : kiełbaskę zastąpic usmażonym ( lub ugotowanym ) filetem z kurczaka!

Pomidorowa sałatka lub ulubiony sos wzbogacą danie o dodatkowe walory smakowe!

Polecam!

kotlety z kapusty pekinskiej , kotlety kapusciane , kotlety z kielbasy , tani obiad , szybki obiad , ostra na slodko , pyszne kotlety warzywne

 SKŁADNIKI:

-mąka -1,5 szklanki
-bulion (z kostki) – 250 ml
– jajko – 2 szt
– kapusta pekińska – ok. 200 g
– dowolna wędlina – 150 g
– natka pietruszki – 1 pęczek
– olej do smażenia
– sól , pieprz – do smaku

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

W garnku miksujemy mąkę z bulionem.

Dodajemy jajka i przyprawy.

Mieszamy z drobno poszatkowaną pekinką , pokrojoną w kostkę wędliną i posiekaną natką pietruszki.

Dokładnie mieszamy.

Smażymy kotleciki na mocno rozgrzanym oleju z dwóch stron.

 

placuszki z kapusty 3x

 

You Might Also Like

3 komentarze

  • Reply
    evita0007
    29 lipca 2013 at 15:15

    Mmmm pyszniasto wyglądają :)

  • Reply
    Parówkowe kotleciki z pieczarkami
    7 kwietnia 2014 at 11:04

    […] połączenia kilku składników powstały kotleciki , którymi z przyjemnością zajadała się cała […]

  • Reply
    Makaronowe kotlety z mięsem i warzywami
    21 kwietnia 2014 at 21:42

    […] , co zostało nam  lodówce po Świętach , tak by nic się nie zmarnowało!   Wędliny … mięso … warzywa … makaron  … i wszystko to , na co tylko macie […]

  • Skomentuj Makaronowe kotlety z mięsem i warzywami Cancel Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress