Sezon truskawkowy powoli dobiega końca , na targach są one coraz droższe … a a wykorzystuję każdą nadarzającą się okazję , by móc się cieszyć ich smakiem.
Dziś mam dla Was przepis na amerykańskie pancakes z truskawkami – wspaniały pomysł zarówno na leniwe śniadanie , słodki obiad , jak i podwieczorek na ciepło!
Miękkie , puszyste , delikatne – polecam!
SKŁADNIKI :
* mąka pszenna – 1 szkl
* mleko kokosowe – 1,5 szk
* duże jajko – 1 szt
* oliwa – 4 łyżki
* truskawki – 200 g
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem.
Dodajemy mleko kokosowe , roztrzepane jajko i oliwę – wszystko razem dokładnie mieszamy.
Pokrojone na kawałeczki truskawki dodajemy do masy.
Smażymy na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor z obu stron.
Podajemy gorące z cukrem pudrem!
Smacznego!
6 komentarzy
Racuchy wieloowocowe z migdałami
28 czerwca 2014 at 13:35[…] Dziś mam dla Was wersję ” full wypas ” – pełne soczystych owoców! […]
Racuszki z mleka w proszku z kremem jagodowym
28 czerwca 2014 at 13:41[…] rodzaju naleśniki , racuszki , pancakes jak wiecie uwielbiam i to chyba one goszczą u mnie najczęściej na […]
Czekoladowe naleśniki z serem i truskawkami
2 sierpnia 2014 at 21:26[…] niedługo sezon truskawkowy będzie się kończył , dlatego staram się wykorzystywać go w […]
DESER OGRODNIKA
16 marca 2015 at 20:38[…] Rabarbar śmiało możemy zastąpić truskawkami! […]
SMOOTHIE TRUSKAWKOWE Z MLEKIEM KOKOSOWYM
13 maja 2015 at 06:26[…] truskawkowy już nam się powoli zaczyna , więc oprócz ciast, muffinek i babeczek zaczynają się też […]
agata
14 lipca 2015 at 20:29zrobione! zjedzone! pyszności!!!
ps. musiałam dodać tylko troszkę więcej mąki….