BURGERY Z KASZY JAGLANEJ I FASOLI

Jak wiecie jestem ogromną miłośniczką kaszy jaglanej.

Do obiadu , w postaci racuszków , kotlecików … jako farsz do krokietów itd.

W każdej postaci smakuje mi niesamowicie!

Dziś mam dla Was przepis na samo zdrowie ;)

Połączenie kaszy jaglanej z fasolą adzuki i aromatycznymi przyprawami tworzy fantastyczną całość!

Takie burgery / kotleciki są świetnym pomysłem zarówno jako wkładka do bułki, jak i składnik do obiadu.

Polecam!

burgery z fasoli , basola adzuki , burgery wegetarianskie , kotleciki z fasoli , kotlety z kaszy , jaglane , ostra na slodko , bez laktozy xxxxx

SKŁADNIKI:

* fasola adzuki – 100 g

* kasza jaglana – 100 g

* cebula – 1 szt

* sól – do smaku

* pieprz – do smaku

* papryka ostra – do smaku

* świeża pietruszka – 1 pęczek

* jajko – 1 szt

* olej do smażenia

+ ew. 1 łyżka mąki

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Fasolę najlepiej wcześniej namoczyć, a następnie gotujemy w lekko osolonej wodzie.

Kaszę jaglaną gotujemy na sypko w wodzie lub bulionie.

Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na złoto.

Wszystkie razem dokładnie mieszamy.

Dodajemy jajko , przyprawy i drobno posiekaną natkę pietruszki.

Wyrabiamy masę na kotlety ( jeśli nie będzie się chciała kleic dodajemy łyżkę mąki ).

Smażymy niewielkie kotleciki na mocno rozgrzanym oleju.

Podajemy gorące!

Smacznego!

 

 

burgery z fasoli , basola adzuki , burgery wegetarianskie , kotleciki z fasoli , kotlety z kaszy , jaglane , ostra na slodko , bez laktozy (3)xxxxx

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    foodmania
    10 września 2014 at 18:56

    uwielbiam takie warzywne kotleciki, dlatego przepis przypadł mi do gustu ;)

  • Leave a Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress