JOGURTOWE RACUSZKI Z DYNIĄ




I kolejny dyniowy przepis!

Nie mogło zabraknąć racuszków.

Delikatne , niesamowicie mięciutkie i puszyste.

Przyrządzone na jogurcie są świetnym pomysłem dla tych , którzy liczą kalorie 😉

Dodatek rodzynek i orzechów sprawia, że smakują fantastycznie i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę.

Polecam!

 

placuszki dyniowe , dyniowe racuszki , placuszki z orzechowe , racuszki najlepsze , ostra na slodko , blog kulinarny (3)xxxxxxxxx

SKŁADNIKI:

* miąższ z dyni – 200 g

*gęsty jogurt naturalny – 120 g

* rodzynki i orzechy włoskie – 1 garstka

* duże jajko – 1 szt

* mąka pszenna – ok. 4 łyżki

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

* spirytus – 1 łyżeczka

* sól – 1 szczypta

* olej do smażenia

 

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Obraną dynię ścierany na grubych oczkach.

Dodajemy jajko , jogurt naturalny , przesianą mąkę , proszek do pieczenia , spirytus , rodzynki i odrobinę soli.

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Kładziemy porcjami na mocno rozgrzany olej i smażymy na złoto.

Podajemy gorące!

Pycha!

 

 

Udostępnij!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Tumblr





3 Comments

  1. Pingback: BEZGLUTENOWE RACUCHY Z JABŁKAMI

  2. Pingback: NESQUIK – CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM I CHRUPKAMI

  3. Pingback: CIASTO JOGURTOWE Z BAKALIAMI

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.