No a dziś znów Was zapraszam na racuszki – tym razem budyniowe.
Niesamowicie pulchne , delikatne … idealne zarówno na leniwe śniadanie, jak i słodki obiad czy też podwieczorek.
Robi się je błyskawicznie i tak samo błyskawicznie znikają – koniecznie wypróbujcie!
Racuszki budyniowe z bananami z całą pewnością zachwycą podniebienia!
Polecam!
SKŁADNIKI:
* jogurt naturalny – 1 szkl
* mąka pszenna – 1 szkl
* duże jajko – 1 szt
* budyń śmietankowy z cukrem – 1 op
* cukier puder – 2 łyżki
* proszek do pieczenia -1 łyżeczka
* banan – 1 szt
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Jajko, cukier i jogurt mieszamy.
Mąkę przesiewamy z budyniem i proszkiem do pieczenia, a następnie wsypujemy do masy jogurtowej i dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, racuszki smażymy na rumiano!
Uważajmy, by nie były zbyt grube, gdyż trudno będzie je dopiec w środku!
Podajemy z bananem i cukrem pudrem!
Smacznego!
6 komentarzy
BUDYNIOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ
1 maja 2015 at 19:37[…] Jest lekko kwaskowe dzięki rabarbarowi i słodkie dzięki budyniowi. […]
Baś
26 sierpnia 2015 at 20:07Składniki na ile racuchów wystarczą? ;)
Ostra na Słodko
29 sierpnia 2015 at 21:29Wszystko zależy od tego jakiej wielkości racuszki ( ok. 6 – 8 )
kucharka
7 września 2015 at 14:30czy mozna uzyć innych owoców niż banany?
RACUCHY BUDYNIOWE ( Z Bananami )
21 marca 2016 at 09:33[…] No a dziś znów Was zapraszam na racuszki – tym razem budyniowe. […]
Joanna
20 lipca 2021 at 22:33Jeden z moich ulubionych racuszkowych przepisów. Wracam do niego często. Pomijam jedynie całkowicie cukier. Jest go według mnie wystarczająco z banana.