UWAGA!
Wpis zawiera lokowanie produktu i jest moją własną, przez nikogo nie zmienioną i nie ukierunkowaną recenzją sprzętu.
Od kilku dni mam przyjemność “testować” sprzęt jakim jest Zupowar Soup&Blend marki Russell Hobbs.
Zapewne wielu z Was łapie się za głowę słysząc słowo : “zupowar” … ale nie ma się co dziwić – sama zareagowałam dokładnie tak samo!
U mnie z gotowaniem zup kiepsko, a do tego tak jak pisałam ostatnio na fb Pani doktor kazała się zdrowo odżywiać … i witaminek dużo jeść, więc sprzęt od Russell Hobbs jest strzałem w 10!
I z przyjemnością “przygarnęłam” to urządzenie do swojej kuchni ;)
Co to za sprzęt … i co dobrego można w nim przygotować?
Poczytajcie!
Zupowar Soup&Blend Russell Hobbs to urządzenie wielofunkcyjne.
Specjalnie zaprojektowany blender z podgrzewaczem oferuje aż 8 programów do wyboru.
* Zupa – program, który po prostu ugotuje to, co do niego włożymy, wymiesza, a potem jeszcze utrzyma temperaturę przez ok. 40 minut.
* Zupa krem – tryb podobny do tego powyżej, ale może nam jeszcze tą zupkę zmiksować na gładki krem.
* Sos – tryb, który przez godzinę pracy grzeje i miesza składniki
* Gotowanie i gotowanie na parze
* Smoothie – tryb szybkiego mieszania
* Blendowanie – tryb powolnego mieszania
* Kruszenie lodu
* Pulse – tryb ręczny
Także rano możemy wykorzystać go do przygotowania pożywnego smoothie … a w południe ugotować pyszną zupę i zrobić sos do drugiego dania.
No a wieczorem skruszyć lód na szaloną imprezę ;)
Wystarczy wybrać funkcję, nacisnąć przycisk i gotowe.
Pojemność : 1,75 l. ( zimnych składników )
Ja oczywiście poeksperymentowałam za sprzętem i przygotowałam kilka fantastycznych smakołyków!
Dziś mam dla Was przepis na jeden z nich : fantastyczną zupę/krem z cebuli , z serem i kurczakiem i świeżym szczypiorkiem.
Niezwykle aromatyczna … sycąca … przepyszna!
Dodatek pieczonego kurczaka sprawia, że zupa może zastąpić nam cały, dwudaniowy obiad!
Spróbujcie!
SKŁADNIKI:
( 2 porcje )
* duża cebula – 1 szt
* serek topiony śmietankowy – 150 g
* czosnek – 2 ząbki
* bulion warzywny – ok.300 ml
* filet z kurczaka – 100 g
* sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi – do smaku
* olej do smażenia
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Fileta oczyszczamy, kroimy w paseczki, posypujemy solą , pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim i polewamy odrobiną oleju – zostawiamy do zamarynowania, a następnie smażymy do miękkości, na rumiano.
Na dno zupowaru ( do kielicha ) wlewamy odrobinkę oleju, dodajemy pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek.
Przesmażamy przez 2 minuty przyciskając odpowiedni program.
Zalewamy ciepłym bulionem i dodajemy pokrojone w kosteczkę serki topione.
Ustawiamy tryb “Zupa gładka” i gotujemy!
Po ok. 25 minutach doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy gorące z przygotowanym kurczakiem i świeżo posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Ps. jest pyszna!
A teraz porozmawiajmy o zaletach i waga Zupowaru ( bo chcecie wiedzieć co o nim sądzę, prawda?! ;) )
Więc tak:
ZALETY:
* porządnie, bardzo solidnie wykonany
* nowoczesny, stylowy wygląd
* prosty i szybki w obsłudze
* ma wiele programów, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie
* program utrzymywania temperatury – idealny gdy czekamy na kogoś z obiadem
* łatwy do mycia
* posiada przejrzystą instrukcję z kilkoma przepisami godnymi wypróbowania
MINUSY:
* przy gotowaniu zupy słychać tylko delikatne pyrkotanie …. ale przy miksowaniu jej i robieniu koktajli jest tak głośny, że obudziłby umarlaka :p
( co z całą pewnością wielu osobom może przeszkadzać ).
PODSUMOWUJĄC:
Jestem bardzo , ale to bardzo zadowolona z tego , że sprzęt trafił w moje ręce!
Nie jest to urządzenie, które każdy musi mieć, ale jak już ma , to z całą pewnością będzie bardzo zadowolony!
Codzienne menu wzbogaci się o smaczne zupy i pyszne zdrowe koktajle!
To fajny początek do rozpoczęcia zdrowego odżywiania!
Polecam!
To jeszcze nie koniec smakołyków z Zupowaru!
Zaglądajcie na bloga , bo już wkrótce poznacie przepis na fantastyczne koktajle – takie dla zdrowia i dla urody!
Dzięki firmie Świeże zioła ( http://swiezeziola.pl/ ) smacznych warzyw i owoców mam pod dostatkiem i z przyjemnością wykorzystam je do przygotowania smakołyków!
5 komentarzy
kasia
1 kwietnia 2015 at 13:24Ten blog stał się jedną wielką reklamą a przepisy żywcem zerżnięte z internetu. Odlajkowuje na amen.
ZIELONY KOKTAJL / Z JARMUŻU , SZPINAKU , JABŁEK I WODY KOKOSOWEJ
1 kwietnia 2015 at 19:23[…] W przyrządzeniu tego koktajlu z jarmużu pomógł mi Zupowar Soup&Blend marki Russell Hobbs, o którym tutaj pisałam. […]
KOKTAJL JOGURTOWY Z MARAKUJĄ, GRUSZKĄ I MANGOSTANEM
6 kwietnia 2015 at 08:56[…] W przyrządzeniu tego koktajlu owocowego pomógł mi Zupowar Soup&Blend marki Russell Hobbs, o którym tutaj pisałam. […]
Nie znaleziono dla 2015 04 03 Koktajl Jogurtowy Z Marakuja Egzotyczny
6 kwietnia 2015 at 08:57[…] KREM SEROWO-CEBULOWY Z KURCZAKIEM + ZUPOWAR SOUP&BLEND RUSSELL HOBBS […]
POKOCHAJ POMAGANIE - Twoje 1 zdjęcie = 1 euro dla fundacji WaterAid
21 kwietnia 2015 at 15:06[…] czas temu rozpoczęłam współpracę z marką Russel Hobbs ( czytaliście już pewnie u mnie o Soup&Blend […]