CIASTECZKA SEROWE ( 3 składnikowe! ) – ekspresowe!

Ciasteczek tu dawno nie było, a więc pora nadrobić zaległości!

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasteczka, do zrobienia których potrzebujemy tylko 3 składniki: mąkę, ser biały i masło.

Tak, tak, nic więcej nie trzeba!

Robi się je niesamowicie szybko, są przepyszne i błyskawicznie znikają!

Niesamowicie kruche i delikatne, a w smaku przypominają trochę ciasto francuskie, gdyż rozwarstwiają się tak jak ono.

Koniecznie wypróbujcie!

Ps. śmiało możecie zrobić je również w wersji wytrawnej, albo na słono – zamiast cukrem posypać kminkiem , gruboziarnistą solą albo papryką!

Polecam!

  ciasteczka 3 slkadnikowe , szybkie ciastak , ekspresowe ciastka , ciaska z cukrem , kruche ciasteczka , ostra na slodko, blog kulinarny (4)x

SKŁADNIKI:

ser biały / twaróg – 125 g
* mąka pszenna – 125 g
* masło – 125 g

DODATKOWO:

* cukier

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Masło siekamy z mąką i serem białym, zagniatamy gładkie ciasto, odstawiamy na ok. 20 minut do lodówki.

Po tym czasie rozwałkowujemy na ok. 4 mm, wycinamy okręgi ( lubi kwadraty za pomocą radełka ) i wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Posypujemy cukrem i pieczemy ok. 20min/180C

Smacznego!

ciasteczka 3 slkadnikowe , szybkie ciastak , ekspresowe ciastka , ciaska z cukrem , kruche ciasteczka , ostra na slodko, blog kulinarny (3)x

You Might Also Like

6 komentarzy

  • Reply
    Krystyna46
    19 kwietnia 2016 at 14:37

    Mam pytanie …czy można zamiNie chcialabym ich zepsuć bo wyglądają na bardzo smaczne.Pozdrawiam :)

    • Reply
      Ostra na Słodko
      19 kwietnia 2016 at 14:39

      Składników nie zamieniamy – musi być mąka pszenna , tylko wtedy będą miały odpowiednią strukturę czyli ala ciasto francuskie.

      • Reply
        Krystyna46
        19 kwietnia 2016 at 14:51

        Dziękuję za odpowiedż.Chodzilo mi nie o mąkę , a o ser. :)

  • Reply
    Anonim
    2 września 2016 at 13:49

    jaki ser biały tłusty chudy czy jaki pozdrawim

    • Reply
      Ostra na Słodko
      2 września 2016 at 13:59

      To już calkowicie obojętne – ja robię na półtłustym :)

  • Reply
    Milena
    11 listopada 2016 at 13:25

    A może być serek mascarpone?

  • Skomentuj Ostra na Słodko Cancel Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress