Ostatnio za sprawą marki Cenos w moje ręce trafiła kasza owsiana – przyznaję, że była to moja pierwsza styczność z tego rodzaju kaszą!
Postanowiłam wypróbować ją w wersji obiadowej.
Dziś mam dla Was przepis na przepysznego, soczystego kurczaka z pieczarkami i cebulką, którego podałam właśnie z kaszą owsianą.
Wyszło danie niesamowicie smaczne, sycące, a zarazem lekkie.
Idealne na obiad dla każdego!
Koniecznie spróbujcie i dajcie znać jak smakowało!
SKŁADNIKI:
( 2 porcje )
* filet z kurczaka – 200 g
* jogurt naturalny – 2 łyżki
* pieczarki – 100 g
* cebula – 2 szt
* czosnek – 2 ząbki
* olej kokosowy – 1 łyżka
* sól, pieprz – do smaku
* kasza owsiana – 100 g
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Oczyszczonego filet z kurczaka oprószamy solą, pieprzem, nacieramy zmiażdżonym czosnkiem i zalewamy jogurtem – wszystko razem mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki – przesmażamy.
Wrzucamy mięso i na wolnym ogniu smażymy kilka minut do miękkości – uważamy, by cebula się nie spaliła!
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem!
Podajemy z ugotowaną na sypko kaszą owsianą i ulubionymi warzywami!
Smacznego!
No Comments