Nowe płatki LUBELLA totalnie podbiły moje serducho!
Najchętniej ( i może nawet tak zrobię! ) trzymałabym w rękach zawsze ulubioną paczkę i tak podżerała sobie przez cały dzień ( a może nawet w nocy, kiedy nikt nie widzi bym pochrupała ;) )
Desery i koktajle z ich dodatkiem goszczą u mnie kilka razy w tygodniu i każdy okazuje się prawdziwą petardą!
Ostatnio postawiłam na kokosowo-bananowy – niebo w gębie!
CHRUPIĄCY KOKTAJL KOKOSOWO-BANANOWY
SKŁADNIKI:
* miękki banan – 1 szt
* mleko kokosowe – 200 ml
* masło orzechowe – 1 łyżka
* cukier puder – 1 łyżka
* płatki żytnie Lubella ( z czarną porzeczką ) – 2 łyżki
* sok z cytryny – 1 łyżka
* śmietana 36% – 125 ml
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Do blendera wkładamy pokrojony banan, masło orzechowe i płatki pszenne Lubella.
Zalewamy mlekiem kokosowym i sokiem z cytryny , dosładzamy do smaku wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy.
Podajemy mocno schłodzone z bitą śmietaną!
Smacznego!
Ps. Jesteście ciekawi, który smak stał się tym moim ulubionym i dlaczego?
Zaraz powiem, ale najpierw może troszkę opowiem Wam o każdym rodzaju!
Jak już wiecie na sklepowe półki trafiły 4 rodzaje:
*pszenne *żytnie *ryżowe *jęczmienne
Każde inne i każde wzbogacone o idealnie pasujące do nich dodatki.
PSZENNE – wg. producenta są dla przyjemności
Wzbogacone o otręby, puff z pszenicy i płatki w czekoladzie.
Bogate w błonnik, chrupiące, słodkie
ŻYTNIE – wg. producenta są dla sylwetki
Wzbogacone o puff z żyta i czarną porzeczkę.
Bogate w minerały i pełne dobroczynnego błonnika.
Idealnych dla tych, którzy dbają o siebie.
Doskonałych dla tych, którzy szukają siły i delikatności w jednym.
RYŻOWE – wg. producenta dla lekkości
Wzbogacone o crunch ryżowy i żurawinę.
Bardzo lekkie, a dzięki tostowaniu – niezwykle delikatne i kruche.
JĘCZMIENNE – wg. producenta dla chrupania
Wzbogacone o crunch jęczmienny i prażone ziarna dyni i słonecznika
Bardzo chrupiące, grube, “solidne ” – idealne w formie chrupiącej przekąski.
LUBELLA postanowiła wykrzesać ze zbóż wszystko co najlepsze!
I jej się udało!
Pokazała jak połączyć te cechy, których tak bardzo szukamy w produktach – ma być zdrowo, ma być smacznie i ma być w przystępnej cenie.
W mojej kuchni płatki LUBELLA zagościły na stałe, a codzienne, już takie “rytualne” śniadanie stało się jeszcze lepsze!
Czy mam swój numer jeden i ten ulubiony smak?
Oj tak!
Zdecydowanie stawiam na JĘCZMIENNE!
Wszystkie są niesamowicie smaczne i mega chrupiące, ale to jęczmienne totalnie podbiły moje serducho – za smak, za wygląd i za to chrupnięcie, które jest zdecydowanie bardziej wyraźne niż w pozostałych.
Idealne zarówno da dzieciaków , jak i dorosłych!
I tak jak już mówiłam wcześniej – są świetnym pomysłem na śniadanie, drugie śniadanie, obiad i deser po pysznym obiedzie, podwieczorek, a nawet imprezową przekąskę!
Idealne do jogurtów, wszelkiego rodzaju koktajli, owocowych sałatek, a także ciast i deserów.
Ja z przyjemnością sięgam po dokładkę!
Wpis powstał we współpracy z marką LUBELLA.
No Comments