CHRUPIĄCY KOKTAJL KOKOSOWO – BANANOWY

koktajl , koktajl bananowy , koktajl kokosowy , ostra na slodko , sylwia ladyga , lubella , lubella platki , najlepszy blog , blog kulinarny , sylwia

Nowe płatki LUBELLA totalnie podbiły moje serducho!

images

Najchętniej ( i może nawet tak zrobię! ) trzymałabym w rękach zawsze ulubioną paczkę i tak podżerała sobie przez cały dzień ( a może nawet w nocy, kiedy nikt nie widzi bym pochrupała ;) )

Desery i koktajle z ich dodatkiem goszczą u mnie kilka razy w tygodniu i każdy okazuje się prawdziwą petardą!

Ostatnio postawiłam na kokosowo-bananowy – niebo w gębie!

CHRUPIĄCY KOKTAJL KOKOSOWO-BANANOWY

SKŁADNIKI:

* miękki banan – 1 szt
* mleko kokosowe – 200 ml
* masło orzechowe – 1 łyżka
* cukier puder – 1 łyżka
* płatki żytnie Lubella ( z czarną porzeczką ) – 2 łyżki
* sok z cytryny – 1 łyżka
* śmietana 36% – 125 ml

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Do blendera wkładamy pokrojony banan, masło orzechowe i płatki pszenne Lubella.

Zalewamy mlekiem kokosowym i sokiem z cytryny , dosładzamy do smaku wszystko razem dokładnie ze sobą miksujemy.

Podajemy mocno schłodzone z bitą śmietaną!

Smacznego!

pasek

Ps. Jesteście ciekawi, który smak stał się tym moim ulubionym i dlaczego?

Zaraz powiem, ale najpierw może troszkę opowiem Wam o każdym rodzaju!

Jak już wiecie na sklepowe półki trafiły 4 rodzaje:

   *pszenne        *żytnie         *ryżowe     *jęczmienne    

2016-11-11-8    2016-11-11-4     2016-11-11-6    2016-11-11-3

Każde inne i każde wzbogacone o idealnie pasujące do nich dodatki.

pasek

PSZENNE – wg. producenta są dla przyjemności

Wzbogacone o otręby, puff z pszenicy i płatki w czekoladzie.

Bogate w błonnik, chrupiące, słodkie

nowe-platki-lubella-lubella-platki-platki-zbozone-ostra-na-slodko-5xxx

pasek

ŻYTNIE – wg. producenta są dla sylwetki

Wzbogacone o puff z żyta i czarną porzeczkę.

Bogate w minerały i pełne dobroczynnego błonnika.

Idealnych dla tych, którzy dbają o siebie.

Doskonałych dla tych, którzy szukają siły i delikatności w jednym.

nowe-platki-lubella-lubella-platki-platki-zbozone-ostra-na-slodko-2x

pasek

RYŻOWE – wg. producenta dla lekkości

Wzbogacone o crunch ryżowy i żurawinę.

Bardzo lekkie, a dzięki tostowaniu – niezwykle delikatne i kruche.

nowe-platki-lubella-lubella-platki-platki-zbozone-ostra-na-slodko-3xx

pasek

JĘCZMIENNE – wg. producenta dla chrupania

Wzbogacone o crunch jęczmienny i prażone ziarna dyni i słonecznika

Bardzo chrupiące, grube, „solidne ” – idealne w formie chrupiącej przekąski.

nowe-platki-lubella-lubella-platki-platki-zbozone-ostra-na-slodko-4xx

pasek

LUBELLA postanowiła wykrzesać ze zbóż wszystko co najlepsze!

I jej się udało!

Pokazała jak połączyć te cechy, których tak bardzo szukamy w produktach – ma być zdrowo, ma być smacznie i ma być w przystępnej cenie.

W mojej kuchni płatki LUBELLA zagościły na stałe, a codzienne, już takie „rytualne” śniadanie stało się jeszcze lepsze!

Czy mam swój numer jeden i ten ulubiony smak?

Oj tak!

Zdecydowanie stawiam na JĘCZMIENNE!

Wszystkie są niesamowicie smaczne i mega chrupiące, ale to jęczmienne totalnie podbiły moje serducho – za smak, za wygląd i za to chrupnięcie, które jest zdecydowanie bardziej wyraźne niż w pozostałych.

Idealne zarówno da dzieciaków , jak i dorosłych!

I tak jak już mówiłam wcześniej – są świetnym pomysłem na śniadanie, drugie śniadanie, obiad i deser po pysznym obiedzie, podwieczorek, a nawet imprezową przekąskę!

Idealne do jogurtów, wszelkiego rodzaju koktajli, owocowych sałatek, a także ciast i deserów.

Ja z przyjemnością sięgam po dokładkę!

http://comozezboze.pl/

images

Wpis powstał we współpracy z marką LUBELLA.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress