Czy w jednej, małej babeczce da się przemycić mnóstwo zdrowych i pysznych składników?
Pewnie, że się da!
Zainspirowana konkursem Lubella z płatkami Corn Flakes kakao i miód przygotowałam kolejne, pyszne śniadanie – tak jak lubię najbardziej: na słodko.
Są świetnym pomysłem zarówno na pyszne, leniwe śniadanie dla całej rodzinki, jaki i np. przekąskę w pracy.
Dodatek owoców sprawia , że nie tylko smakują rewelacyjnie, ale i smakują obłędnie!
Koniecznie spróbujcie!
#odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej #lubella
SKŁADNIKI:
BABECZKI:
* płatki Corn Flakes kakao i miód – 2 szkl
* orzechy włoskie – ok. 3/4 szkl
* orzechy laskowe – 1 łyżki
* daktyle – 1 garść
* olej kokosowy – 2 lyżki
* sezam – 2 łyżki
KREM JAGLANY:
* kasza jaglana ( sucha ) – 0,5 szkl
* kokos – 0,5 szkl
* mleko kokosowe – 2 szkl
* cukier brązowy – 2-3 łyżki
* malin, kandyzowane wiśnie, granat
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Do misy miksera wkładamy płatki oraz orzechy i namoczone daktyle – blendujemy na drobno.
Dodajemy olej kokosowy oraz sezam i w razie potrzeby odrobinę wody – wyrabiamy na gładką masę.
Tak przygotowaną masą wylepiamy 3 filiżanki wyłożone folią spożywczą, schładzamy.
W tym czasie wypłukaną wcześniej kaszę jaglaną gotujemy do miękkości w mleku kokosowym z dodatkiem cukru, dodajemy wiórki kokosowe i blendujemy na gładką masę.
Podajemy z owocami!
Smacznego!
No Comments