Nie wiem czy wiecie, ale znana i lubiana chyba przez wszystkich marka Bonduelle świętuje swoje 25-lecie istnienia w Polsce.
Taką okazję trzeba uczcić po królewsku, bo Bonduelle zdecydowanie na to zasługuje.
Za tą najlepszą jakością stoi wiele znakomitych specjalistów i długie lata doświadczenia.
Warzywa są uprawiane w najlepszych dla nich strefach klimatycznych, dlatego też np. groszek pochodzi z Polskich Kujaw, a kukurydza z Węgier.
Inspirując się ich produktami przygotowałam genialny, wytrawny tort z dodatkiem warzyw, tuńczyka oraz przepiórczych jajek i świeżych ziół.
Taki wytrawny tort jest świetnym pomysłem na rodzinną imprezę, urodzinowe przyjęcie albo na każdą okazję, w której chcemy zaskoczyć swoich gości
Robi się go błyskawicznie!
Smakuje fenomenalnie!
Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
* okrągły chleba pszenny – 1 szt
1 pasta:
* jajko – 4 szt
* kukurydza Bonduelle – 150 g
* biała cebula – 1 szt
* majonez – 3-4 łyżki
* świeży szczypiorek
* sól , pieprz
2 pasta:
* twarożek / ser biały naturalny – 200 g
* groszek Bonduelle – 150 g
* czosnek – 2 ząbki
* świeża, zielona papryka – 1 szt
* sól , pieprz, świeży koperek
3 pasta:
* tuńczyk ( w oliwie lub sosie własnym ) – 150 g
* twarożek / ser biały – 150 g
* kukurydza Bonduelle – 100 g
* biała cebula -1 szt
*sól, pieprz
DODATKOWO:
* jajka przepiórcze – do dekoracji
* pomidorki koktajlowe
* świeże zioła
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1 PASTA:
Jajka gotujemy na twardo, rozdrabniamy / siekamy.
Dodajemy posiekaną drobno cebulkę, majonez, kukurydzę , szczypiorek oraz przyprawy -wyrabiamy na gładką pastę.
2. PASTA
Twarożek mieszamy z groszkiem, pokrojoną zieloną papryką, posiekanym koperkiem, zmiażdżonym czosnkiem oraz przyprawami.
3 PASTA:
Twarożek mieszamy z pokrojonym, odsączonym z zalewy tuńczykiem , kukurydzą, posiekaną cebulką oraz przyprawami.
CAŁOŚĆ:
Chleb kroimy na 3 “blaty”.
Każdy naprzemiennie smarujemy pastami, dociskamy.
Dekorujemy wg własnych upodobań.
Podajemy po ok. 3-4 godzinach ( musi się przegryźć ).
Smacznego!
No Comments