W związku z moim ostatnim pobytem w szpitalu jestem w najbliższym czasie „skazana” na zmianę ( albo może lekką modyfikację ;) ) swojego sposobu odżywiania.
Śniadanie, obiad i kolację postaci słodkości pasuje, żebym zamieniła na lekkie, zdrowe, niskotłuszczowe dania.
Nie powiem, że jestem z tego powodu prze szczęśliwa, ale doskonale zdaję sobie sprawę, że jak mus to mus … no i robię to dla własnego zdrowia!
Przy okazji mam taką motywację, żeby kombinować, tworzyć nowe smaki i poniekąd trochę uczyć się gotować od nowa ;)
Ukochane kluchy, kopytka, naleśniki i pierogi w najbliższym czasie zamieniam na chude mięsa i warzywa robione na parze albo duszone.
W sumie to chyba chcę, żeby te nawyki „weszły mi w krew” i zostały ze mną na stałe!
I tutaj z „pomocą” przyszła mi marka IKEA oraz przesłanie, którym kieruje się marka, że DOBRE NAWYKI I EKO ZWYCZAJE WYNOSI SIĘ Z DOMU.
Więcej do poczytania TUTAJ.
Ikea postanowiła zadbać nie tylko o to, by przygotowywane produkty były zdrowsze, ale też by gotowanie w moim domu było tańsze, szybsze i przyjemniejsze.
Dzięki odpowiednim produktom możemy oszczędzić zarówno pieniądze, czas przygotowywania potraw, jak i energię w kuchni.
W JAKI SPOSÓB?
Prosta sprawa!
W sieci sklepów IKEA dostaniemy specjalny wkład do gotowania na parze z linii STABIL.
Jest on dostosowany do większości naczyń 4-5 litrowych i można ułożyć nawet 3 wkładki ( jedna na drugą ) tworząc przy tym piętrowy garnek, gotując w każdym pojemniku inny składnik albo inna potrawę.
Cały obiad w 1 garnku na 1 palniku!
Produkty zachowują swoje cenne składniki niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
ZALETY:
1. Zyskujemy miejsce
2. Oszczędzamy energię = oszczędzamy pieniądze
3. Zyskujemy czas gotując większą ilość jedzenia w tym samym czasie
4. Oszczędzamy wodę ( do mycia )
5. Dbamy o zdrowie gotując w zdrowy sposób ( a co za tym idzie oszczędzamy na lekach )
Materiał, z którego przygotowano wkład nadaje się do recyklingu.
Równie przydatna w oszczędzaniu co wkład STABIL jest patelnia z linii OUMBÄRLIG.
Posiada grube dno z jednej warstwy aluminium umieszczonej pomiędzy dwiema warstwami stali nierdzewnej.
Zapewnia to równomierne i energooszczędne rozprowadzanie ciepła, a co za tym idzie ogranicza ryzyko przypalenia i przywierania potrawy.
Jest wyjątkowo porządnie wykonana, a dzięki materiałom z których jest wykonana – łatwo się myje.
A łatwe mycie – to znów oszczędność czasu i pieniędzy.
Do wykonania powłoki nieprzywierającej nie użyto PFOA (kwasów perfluorooktanowych)
Materiał, z którego wykonano ten produkt, nadaje się do recyklingu.
PODSUMOWUJĄC:
W kuchni łatwo oszczędzać, ale bardzo często nie zdajemy sobie z tego sprawy.
W łatwy, prosty sposób możemy oszczędzać energię, czas i pieniądze.
Odpowiednie garnki np. do piętrowego gotowania, materiały z których wykonany jest nasz sprzęt albo nawet zwykła pokrywka na garnku sprawiają, ze gotowanie staje się tańsze, łatwiejsze, szybsze i lepsze!
I z takim właśnie przesłaniem wychodzi do nas marka IKEA.
Na wielki sukces składają się drobne czyny.
Zmiana przyzwyczajeń, oszczędzanie wody, recykling i wiele innych – to te małe rzeczy sprawiają, że świat wokół nas zmienia się na lepsze!
A wszystko zaczyna się w domu.
Projekt powstał we współpracy z IKEA POLSKA
No Comments