Bardzo często w swoich komentarzach prosicie mnie o fit przepisy!
Bardzo mnie to ciesz, gdyż jest to dla mnie takie wyzwanie i dzięki Wam mogę kombinować i robić rzeczy, których do tej pory nie jadłam.
Tak było z tymi batonikami.
Połączeniem poppingu z amarantusa z płatkami owsianymi, żurawina i miodem stworzyło fantastyczną całość, po której oblizywałam się ze smakiem!
Muszę się z Wami pozielić tym przepisem! Muszę!
Smakuję rewelacyjnie i są świetnym pomysłem zarówno na drugie śniadanie jak i przekąskę w ciągu dnia.
Spróbujcie!
SKŁADNIKI:
* migdały – 40 g
* daktyle – 75 g
* płatki owsiane – 80 g
* żurawina suszona – 60 g
* popping z amarantusa ( amarantus espandowany ) – 45 g
* sezam – 20 g
* miód wielokwiatowy – 110 g
* olej kokosowy roztopiony – 75 g
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Migdały drobno siekamy, prażymy na suchej patelni.
Dodajemy płatki owsiane oraz sezam.
Wrzucamy posiekaną drobno żurawinę oraz daktyle i wsypujemy popping z amarantusa – prażymy kilka minut.
Zalewamy roztopionym olejem kokosowym oraz miodem, mieszamy i wyciągamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Wygładzamy, studzimy, wkładamy do lodówki na ok. 2 godziny.
Kroimy i zajadamy!
Smacznego!
No Comments