Już nieraz Wam mówiłam ,że uwielbiam kaszę jaglaną – zarówno w wersji na słodko, jak i na ostro.
Desery, ciasta , ciasteczka , zapiekanki albo kotlety z jej dodatkiem smakują fenomenalnie!
Dziś mam dla Was pyszną, jaglaną propozycję.
Budyń jaglany z owocami lata jest świetnym pomysłem na początek dnia.
Spróbujcie!
SKŁADNIKI:
* kasza jaglana – 200 g
* mleko roślinne – 3/4 szkl
* maliny – 1 szkl
* daktyle – 5 szt
* brzoskwinia – 1 szt
* wiórki kokosowe – 2 łyżki
* maliny i porzeczki + popping z amarantusa
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Kaszę jaglaną zalewamy 2,5 szkl wody, gotujemy ok. 15 minut bez mieszania, wyłączamy, dostawimy do napęcznienia.
Po wystudzeniu dolewamy mleko, dodajemy daktyle , wiórki kokosowe, pokrojoną brzoskwinię i maliny – wszystko razem miksujemy.
Przekładamy do słoiczków, dodajemy świeże maliny i porzeczki oraz prażony popping z amarantusa.
Smacznego!
No Comments