Niesamowicie chrupiące, delikatne, kruche i obłędnie orzechowe?
Tak! Takie właśnie są ciasteczka z masłem orzechowym.
Robi się je błyskawicznie i są świetnym pomysłem do popołudniowej kawki albo jako słodka przekąska do pracy.
Przypominają znane i lubiane ciacha American Cookies.
Koniecznie spróbujcie!
Wielbiciele masła orzechowego będą zachwyceni!
Polecam!
SKŁADNIKI:
* masło orzechowe Active Primavika – 120 g
* masło min.82% – 100 g
* cukier trzcinowy – 150 g
* ekstrakt waniliowy – 1 łyżeczka
* jajko- 1 szt
* mąka pszenna – 170 g
* platki migdałów – 1 garsc
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
* sól – 1 szczypta
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Masło,masło orzechowe i cukier miksujemy ok. 5 minut.
Dodajemy jajko oraz wanilię.
Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą -miksujemy.
Wrzucamy płatki migdałowe, mieszamy i wykładamy na blachę wyłożą papierem do pieczenia tworząc niewielkie, lekko spłaszczone kulki.
Pieczemy ok 15 minut w 175 C.
Smacznego!

Przepis powstał we współpracy z marką PRIMAVIKA

No Comments