Kasza bulgur to zdecydowanie moja ulubiona kasza!
Kiedyś już pokazywałam Wam fajną sałatkę z jej dodatkiem, dziś mam kolejną równie pyszną!
Tym razem inspirowaną kuchnią orientalną.
Pieczony kalafior z curry i kuminem zyskuje niesamowity smak.
W połączeniu z kaszą bulgur jest świetnym pomysłem na lekki obiad.
Wielbiciele kuchni indyjskiej będą zachwyceni!
Spróbujcie!
SKŁADNIKI:
( 2 porcje )
* kasza bulgur – 1 szkl
* kalafiior – 1 szt
* zielona papryka – 1 szt
* przyprawy: sól, pieprz, curry, kmin rzymski, chili
* prawdziwe masło min.82%
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Kalafior odrobinę podgotowujemy, kroimy w plastry lub różyczki.
Na patelni rozgrzewamy sporą ilość dobrego masła, dodajemy wszystkie przyprawy, przesmażamy.
Polewamy ułożony na blasze kalafior oraz pokrojoną w kostkę paprykę, zapiekamy w piekarniku na rumiano.
Podajemy na gorąco z ugotowaną na sypko kaszą.
Smacznego!
No Comments