Jak wiecie uwielbiam testować nowości dostępne na rynku ( choć nie zawsze testy wychodzą pozytywnie ;) ).
Ostatnio na rynek weszła cała gama nowych produktów od marki The Green Woodpecker Trill.
Do wyboru mamy:
Kaszotto z kurkami
Risotto z pieczarkami
Kaszotto z podgrzybkami
i Risotto z borowikami
Produkt jest 100% naturalny a w jego skład nie wchodzi żadna chemia – tylko składniki najwyższej jakości: kasza kasza gryczana biała niepalona/ryż arborio z Włoch + grzyby + suszone warzywa.
NIE JEST TO DANIE TYPU INSTANT!
Ślinka mi ciekła na samą myśl o tym, co zaraz miało wylądować na moim talerzu.
Zwłaszcza, że mamy sezon grzybowy, a cały Facebook zasypany jest zdjęciami zbiorów!
Na pierwszy ogień poszło Kaszotto z kurkami.
Torebka zawiera składniki, które wystarczają do przygotowania samodzielnego dania … albo może też być dodatkiem do innego.
Ja postawiłam na sezonową klasykę i dodałam do tego świeże kurki.
Powera dodaje tu wędzony, owczy oscypek, który wspaniale wzbogaca smak!
Wyszło danie nie tylko niesamowicie smaczne, ale i sycące!
Jest świetnym pomysłem na szybki, rodziny obiad albo kolację na ciepło.
Polecam!
Smakuje fenomenalnie!
Spróbujcie!
SKŁADNIKI:
* Kaszotto z kurkami The Green Woodpecker Trill – 1 op
* oliwa z oliwek – 6 łyżek
* białe wino – 100 ml
* bulion warzywny – ok. 3 szkl
* oscypek wędzony owczy – ok. 50 g
* dobrej jakościa masło – 100 g
* świeże kurki – 1 garść
* biała cebula – 1 szt
* czosnek – 2 ząbki
* sól, pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek.
Wrzucamy zawartość torebki ( kaszotto z kurkami ) i przesmażamy ok. 2-3 minuty.
Podlewamy białym winem, redukujemy ( czekamy aż wino odparuje ) i chochelka po chochelce podlewamy bulionem.
Pod koniec dodajemy masło.
Doprawiamy do smaku!
Podajemy na gorąco posypane tartym oscypkiem.
Smacznego!
Produkty można kupić na stronie: https://thegreenwoodpeckertrill.com/
Będziecie zachwyceni! Gwarantuję!
#TheGreenWoodpeckerTrill
No Comments