Gdy zbliża się jesień, to zawsze z dużo większą przyjemnością sięgamy po sycące dania.
Dzisiejsze pyszności właśnie takie będą – sycące, aromatyczne.
Do przygotowaia zainspirowała mnie marka The Green Woodpecker Trill.
Pamiętacie ją?
Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczne kaszotto z kurkami tej samej marki.
Jest jeszcze Kaszotto z podgrzybkami i Risotto z borowikami.
To opakowania wypełnione w 100% naturalnym składnikami bez sztucznych dodatków – tylko ryż ( kasza ) + grzyby + suszone warzywa.
NIE JEST TO DANIE TYPU INSTANT
A przygotowuje się błyskawicznie i jest świetnym pomysłem zarówno na samodzielne danie, jak i np. tak jak dziś dodatek do innych składników.
Spróbujcie!
Gorąco polecam, bo te dania są naprawdę pyszne!
SKŁADNIKI:
* risotto z pieczarkami The Green Woodpecker Trill. – 1 op
* czerwona papryka – 3 szt
* filet z kurczaka – 150 g
* dobrej jakości masło – ok. 3-4 łyżki
* bulion warzywny – ok. 3 szkl
* cebula biała – 1 szt
* sól, pieprz
* ser do posypania np. parmezan
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Z papryki odcinamy kapelusze, czyścimy środek.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy posiekaną cebulę oraz pokrojone w kostkę mięso – chwilkę przesmażamy.
Wsypujemy risotto z pieczarkami, przesmażamy i podlewamy bulionem – nie dodajemy całego bulionu “na raz”, tylko podlewamy chochelka po chochelce.
Gotujemy, aż ryż będzie miękki.
Na koniec dodajemy odrobinę masła i startego sera, napełniamy papryki i układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Zapiekamy ok. 15-20 minut / 170C.
Smacznego!
Produkty można kupić na stronie: https://thegreenwoodpeckertrill.com/
The Green Woodpecker Trill
#TheGreenWoodpeckerTrill
No Comments