Ostatnio pokazywałam Wam pierwszy z 4 produktów marki The Green Woodpecker Trill – kaszotto z kurkami.
Dziś mam dla Was kolejne – Kaszotto z podgrzybkami.
Tak jak mówiłam Wam ostatnio woreczki wypełnione są w 100% naturalnymi składnikami, bez chemii, bez sztucznych dodatków.
Tylko najlepszej jakości kasza gryczana biała niepalona + suszone grzyby + warzywa.
NIE JEST TO DANIE TYPU INSTANT!
Produkty są świetnym pomysłem na samodzielne danie albo dodatek do obiadu.
Genialny pomysł zarówno na szybki, pyszny obiad, jak i kolację na ciepło.
Robi się je błyskawicznie i smakują fenomenalnie!
Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
* Kaszotto z podgrzybkami The Green Woodpecker Trill – 1 op
* białe wino – 100 ml
* bulion warzywny – ok. 3 szkl
* parmezan – ok. 100 g
* dobrej jakości masło – 100 g
* świeże podgrzybki – 5 szt
* biała cebula – 1 szt
* suszone pomidory w oliwie – 1 garść
* sól, pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę spod suszonych pomidorów, dodajemy drobno posiekaną cebulkę oraz oczyszczone, przekrojone na ćwiartki podgrzybki, przesmażamy.
Wrzucamy zawartość torebki ( kaszotto z podgrzybkami ) oraz pokrojone suszone pomidory i przesmażamy ok. 2-3 minuty.
Podlewamy białym winem, redukujemy ( czekamy aż wino odparuje ) i chochelka po chochelce podlewamy bulionem.
Pod koniec dodajemy masło oraz tarty parmezan.
Doprawiamy do smaku!
Podajemy na gorąco posypane świeżymi ziołami.
Smacznego!
Produkt dostępny w sklepie The Green Woodpecker Trill
#TheGreenWoodpeckerTrill
No Comments