3 POMYSŁY NA PYSZNE, BEZGLUTENOWE ŚNIADANIE

Nie jestem nie diecie stricte bezglutenowej, ale ze względów zdrowotnych już jakiś czas temu ograniczyłam jego spożycie.

Z przyjemnością w kuchni używam mąki ryżowej, a w sklepach czy piekarniach szukam zdrowszych zamienników.

Dziś razem z marką Schär, ponad 35-letnim producentem żywności bezglutenowej przygotowałam dla Was 3 propozycje pysznego, bezglutenowego śniadania!

Marka ta dzięki innowacji, pasji i zaangażowaniu w badaniach proponuje bezglutenowy szeroki wybór produktów spełniających najwyższe wymagania w zakresie bezpieczeństwa i jakości.

W ofercie znajdziecie chleby, słone przekąski, słodkie batony, mąki, makarony, dania gotowe, pizze i wiele wiele innych rzeczy.

Dziś przedstawiam Wam 3 pyszne chleby, które miałam okazję spróbować.

Co mnie zaskoczyło na wstępie?

Smak i konsystencja!

Smak – obłędny! Konsystencja – idealna!

(Myślałam, że będzie to bardzo taki „lekki” chleb przypominający angielski chleb tostowy, a tu okazał się, że chleb ma delikatną, ale zwartą konsystencję i jest taki jak w całkiem niezłych piekarniach – mimo, że jest to chleb odrazu krojony!

Bardzo bardzo na plus!

 

Wypróbowałam:

Pan Blanco
Nowy! Miękki i smaczny biały krojony chleb na każdy dzień.

Pan Multigrano
Nowy! Miękki i smaczny biały krojony chleb z siemieniem lnianym, słonecznik nasiona i nasiona prosa.

Pan Rustico
Nowy! Delikatny i smaczny, zdrowy chleb w plasterkach z zakwasie, sorgo, soja, siemię lniane i płatki prosa.

https://www.schaer.com/pl-pl

TOSTY ZE SZPINAKIEM I JAJKIEM PO BENEDYKTYŃSKU

SKŁADNIKI:

* chleb Pan Rustico   + świeży szpinak + czosnek + jajko + sól + pieprz + oliwa z oliwek

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Szpinak przesmażamy na odrobinie oliwy z posiekanym czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem.

Jajko gotujemy wg. tego przepisu.

Chleb delikatnie tostujemy na patelni grillowej. Podajemy na gorąco!

 

TOSTY FRANCUSKIE Z SERKIEM WIEJSKIM I TRUSKAWKAMI

SKŁADNIKI:

* chleb Pan Blanco serek „wiejski” lub ulubiony twarożek + świeże truskawki + jajko + oliwa z oliwek + cukier + cukier puder

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Chleb obtaczamy w roztrzepanym jajku ( ma dokładnie nasiąknąć ), smażmy na rumiano na rozgrzanej oliwie.

Podajemy na gorąco w serkiem wiejskim, owocami i cukrem pudrem.

PANINI ALA CAPRESE

SKŁADNIKI:

* chleb Pan Multigrano + mozzarella + pomidory + świeży szpinak baby+ oliwa z oliwek+ sól + pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Na chlebie układamy umyty i wysuszony świeży szpinak baby, dodajemy plastry mozzarelli i pomidora.

Przykrywamy, smarujemy delikatnie oliwą i zapiekamy na rumiano.

Podajemy gorące!

 

Ps. tak jak pisałam powyżej pieczywo bezglutenowe jest niesamowicie smaczne!

Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i prosto z opakowania.

Długo pozostaje świeże, nie wysycha.

Gorąco polecam nie tylko osobom będącym na diecie bezglutenowej!

Do kupienia online lub w sklepach i punktach z żywnością bezglutenową.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress