Nie ma co ukrywać, że jestem gofrożercą!
Uwielbiam gofry w każdej postaci – zarówno na słodko, jak i na ostro.
Zainspirowana konkursem z marką MPM przygotowałam dla Was takie, jakich jeszcze nie było!
#mpm #właczgoscinnosc
Z ciasta francuskiego ( domowe, przepis TUTAJ , nadziewane masłem orzechowym i bananami.
Podane z waniliowymi lodami i sosem czekoladowym tworzą obłędną całość, której nikt się nie oprze!!
Ps. do środka gofrów możemy włożyć inne dodatki – prażone jabłka, dżem albo kawałki czekolady!
Co tylko chcecie!
Będzie pysznie!
SKŁADNIKI:
* ciasto francuskie domowe ( przepis TUTAJ ) – 300 g
* maslo orzechowe – ok. 150 g
* banan – 2 szt
DODATKI:
* masło orzechowe
* banany
* lody waniliowe + czekolada
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty/prostokąty. Jeden kawałek będzie na spód, drugi do przykrycia.
Smarujemy masłem orzechowym, układamy pokrojone w plastry banany, przykrywamy drugim płatem ciasta.
Układamy w nagrzanej gofrownicy, zapiekamy ok. 7-10 minut.
Ps. używana przeze mnie powyżej gofrownica to model: MPM model MOP-23M
Podajemy z cukrem pudrem, lodami i roztopioną czekoladą.
Smacznego!
No Comments