Choć pogoda za oknem cały czas nas rozpieszcza, to jednak późne popołudnia i wieczory stają się coraz chłodniejsze.
A im wieczór chłodniejszy – tym moja kawa bardziej gorąca!
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, rozgrzewającą kawę Inkę z odrobiną imbiru, czekolady oraz kremową bitą śmietaną z chrupiącą migdałową kruszonką.


Taka kawa smakuje genialnie!
Jest idealnym dodatkiem do miękkiego, ciepłego koca i ulubionej książki!
Ja jestem ZA!
A Ty?
Spróbujcie!

SKŁADNIKI:
( 2 filiżanki )
* kawa INKA klasyczna – 2 łyżeczki
* mleko 3,2% – 250 ml
* czekolada mleczna – 2 kostki
* miód prawdziwy – 1 łyżka
* mielony imbir – 1 duża szczypta
* śmietana 30% – do dekoracji
* prażone lub pieczone migdały bez skórki
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Mleko gotujemy.
Do filiżanek wsypujemy kawę INKA, dodajemy po szczypcie imbiru i po kostce czekolady.
Zalewamy gorącym mlekiem, słodzimy miodem.
Podajemy z ubitą śmietaną i prażonymi migdałami.
Jest pysznie!
Polecam!

No Comments