Dzień zakochanych zbliża się wielkimi krokami!
Sklepowe witryny już zalały czerwone serca, a restauracje przygotowały specjalnie, okazjonalne menu na ten dzień.
Dla tych z Was, którzy na romantyczną kolacje do restauracji się nie wybierają, a chcą ja dla bliskiej osoby przygotować w domu – mam coś pysznego!
Zapraszam na fantastyczne tymbaliki z koreczkami śledziowymi i warzywami, podane ze świeżą sałatą, karmelizowanymi pomidorami i pumperniklem.
Jest to świetny pomysł na romantyczną, uroczysta kolacje z ukochaną osobą.
Do przygotowania tych tymbalik zainspirowała mnie marka SEKO – spróbujcie zrobić je i Wy!
Polecam!
SKŁADNIKI:
( 4 szt )
* koreczki śledziowe w oleju SEKO – 1 op
* groszek konserwowy – 4 łyżki
* kukurydza – 4 łyżki
* bulion warzywny – ok. 700 ml
* żelatyna – 2 łyżeczki
* liść laurowy
* ziele angielskie
* sól, pieprz
DODATKOWO:
* sałata: u mnie rukola,roszponka, radicchio
* pomidory koktajlowe + odrobina miodu
* pumpernikiel
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Bulion warzywny gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela, lekko studzimy, rozrabiamy z żelatyną ( dokładnie! ).
Foremki na tymbaliki ( mogą być te, w których pieczecie muffinki ) wypełniamy odrobiną bulionu.
Dodajemy kukurydzę i groszek oraz koreczki śledziowe SEKO wraz z odrobiną cebuli.
Zalewamy pozostałym bulionem.
Odstawiamy na noc do lodówki.
Podajemy oprószone odrobiną soli i pieprzu ( + np. sok z cytryny! ) przesmażonymi na maśle z miodem pomidorami, świeżą sałatą i pumperniklem.
Smacznego!
WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO
No Comments