Na udział w genialnie zapowiadających się eventach zawsze z wielką przyjemnością się zgadzam!
Takim własnie eventem miał się okazać ( i okazał się! ) event zorganizowany z okazji Dnia Matki z restauracji BRASSERIE w warszawskim Selgrosie ( ul. Puławska 58, Piaseczno ).
18 maja jak na skrzydłach popędziłam do Warszawy i choć zaskoczyła mnie ulewa na warszawskim dworcu wiedziałam, że nic nie jest w stanie zepsuć mi humoru!
Bo gdy wiesz, że za chwilę będziesz robił/robiła coś, co kochasz, to uśmiech z buzi nie schodzi!
A jak wiadomo po każdej burzy zaraz wychodzi słońce – i tak było i tym razem!
W dosłownym tego słowa znaczeniu!
Do Piaseczna jechałam już ze słoneczkiem nad głową!
Event rozpoczął się o godzinie 13.
W tych moich kulinarnych podbojach nie byłam jednak sama – towarzyszyli mi profesjonalni kucharze z Instytutu Kulinarnego Transgourmet – Bartosz Peter i Jan Zachwieja.
Ich pomoc w tym dniu była nieoceniona!
Zresztą cała ekipa na kuchni okazała się fantastyczną, zgraną ekipą, chętną do pomocy w każdym momencie – uwielbiam pracować w takim towarzystwie!
W zaplanowanym na ten dzień mieliśmy 3 desery:
-słodkie, czekoladowe, bezglutenowe brownie z malinami i gorącym sosem z malin.
-uwielbianą przeze mnie arabską basbousę, na którą przepis przywiozłam z mojej ostatniej podróży na Synaj.
-i krem kokosowy z pieczoną białą czekoladą. Podaliśmy go z karmelizowanymi figami i jadalną, czekoladową ziemią – niebo w gębie!
Desery zrobiły furorę i okazały się strzałem w 10!
Nasi goście po każdym oblizywali się ze smakiem!
Ta cisza przy zjedzeniu pierwszego kęsa przez gości nadal jednak mnie przeraża – nigdy nie wiem czy smakuje i aż brak słów, czy jest aż tak niedobre ( heheheh! ).
Tutaj jednak ta cisza była zdecydowanie oznakiem tego, że smakowało!
Bardzo smakowało!
Byli i tacy, którzy sięgali po dokładkę i poprosili o przepis – uwielbiam to!
Całe wydarzenie zorganizowane był perfekcyjnie!
Dopięte w każdym calu!
Profesjonalny konferansjer i pani fotograf spisali się również na medal – zobaczcie te smakowite zdjęcia!
Z całego serca dziękuję WSZYSTKIM, z którymi mogłam w tym dniu się spotkać!
Dziękuję Restauracji BRASSERIE i Instytutowi Kulinarnego Transgourmet za zaproszenie i fantastyczną organizację.
Dziękuję Barkowi i Jankowi za nieocenioną pomoc przy pichceniu!
Dziękuję wszystkim pracownikom kuchni za pomoc w przygotowaniach.
Dziękuję CUDOWNYM gościom, którzy zaszczycili nas swoją obecnością!
Dziękuję wszystkim, których nie sposób wymienić, a którzy sprawili, że wracałam z uśmiechem od ucha do ucha do Krakowa!
Oby więcej takich wydarzeń!
Oby więcej takich dni!
Ps. Was z całego serca zapraszam do odwiedzenia restauracji BRASSERIE – od samego patrzenia na te cuda, które przygotowywane są na kuchni ciekła mi ślinka!
A wkrótce wchodzi nowe menu!
Zapraszam również na stronę Instytutu Kulinarnego Transgourmet – jest to profesjonalne miejsce do gotowania wyposażone w najnowszej generacji sprzęt kuchenny.
Wyposażone w nowoczesne, 15-osobowe stanowiska do szkoleń baristycznych i barmańskich, a także posiadające bogaty program szkoleń kulinarnych i sommelierskich.
Stanowi miejsce spotkań czołówki polskich kucharzy.
Więcej informacji: https://www.transgourmet.pl/instytut_kulinarny
No Comments