SŁODKIE INSPIRACJE NA DZIEŃ MATKI W BRASSERIE – mój pokaz kulinarny w Selgros ( Warszawa/Piaseczno )

Na udział w genialnie zapowiadających się eventach zawsze z wielką przyjemnością się zgadzam!

Takim własnie eventem miał się okazać ( i okazał się! ) event zorganizowany z okazji Dnia Matki z restauracji BRASSERIE w warszawskim Selgrosie ( ul. Puławska 58, Piaseczno ).

18 maja jak na skrzydłach popędziłam do Warszawy i choć zaskoczyła mnie ulewa na warszawskim dworcu wiedziałam, że nic nie jest w stanie zepsuć mi humoru!

Bo gdy wiesz, że za chwilę będziesz robił/robiła coś, co kochasz, to uśmiech z buzi nie schodzi!

A jak wiadomo po każdej burzy zaraz wychodzi słońce – i tak było i tym razem!

W dosłownym tego słowa znaczeniu!

Do Piaseczna jechałam już ze słoneczkiem nad głową!

Event rozpoczął się o godzinie 13.

W tych moich kulinarnych podbojach nie byłam jednak sama – towarzyszyli mi profesjonalni kucharze z Instytutu Kulinarnego Transgourmet – Bartosz Peter i Jan Zachwieja.

Ich pomoc w tym dniu była nieoceniona!

Zresztą cała ekipa na kuchni okazała się fantastyczną, zgraną ekipą, chętną do pomocy w każdym momencie – uwielbiam pracować w takim towarzystwie!

W zaplanowanym na ten dzień mieliśmy 3 desery:

-słodkie, czekoladowe, bezglutenowe brownie z malinami i gorącym sosem z malin.

-uwielbianą przeze mnie arabską basbousę, na którą przepis przywiozłam z mojej ostatniej podróży na Synaj.

-i krem kokosowy z pieczoną białą czekoladą. Podaliśmy go z karmelizowanymi figami i jadalną, czekoladową ziemią – niebo w gębie!

Desery zrobiły furorę i okazały się strzałem w 10!

Nasi goście po każdym oblizywali się ze smakiem!

Ta cisza przy zjedzeniu pierwszego kęsa przez gości nadal jednak mnie przeraża – nigdy nie wiem czy smakuje i aż brak słów, czy jest aż tak niedobre ( heheheh! ).

Tutaj jednak ta cisza była zdecydowanie oznakiem tego, że smakowało!

Bardzo smakowało!

Byli i tacy, którzy sięgali po dokładkę i poprosili o przepis – uwielbiam to!

Całe wydarzenie zorganizowane był perfekcyjnie!

Dopięte w każdym calu!

Profesjonalny konferansjer i pani fotograf spisali się również na medal – zobaczcie te smakowite zdjęcia!

Z całego serca dziękuję WSZYSTKIM, z którymi mogłam w tym dniu się spotkać!

Dziękuję Restauracji BRASSERIE i Instytutowi Kulinarnego Transgourmet za zaproszenie i fantastyczną organizację.

Dziękuję Barkowi i Jankowi za nieocenioną pomoc przy pichceniu!

Dziękuję wszystkim pracownikom kuchni za pomoc w przygotowaniach.

Dziękuję CUDOWNYM gościom, którzy zaszczycili nas swoją obecnością!

Dziękuję wszystkim, których nie sposób wymienić, a którzy sprawili, że wracałam z uśmiechem od ucha do ucha do Krakowa!

Oby więcej takich wydarzeń!

Oby więcej takich dni!

   

                    

Ps. Was z całego serca zapraszam do odwiedzenia restauracji BRASSERIE – od samego patrzenia na te cuda, które przygotowywane są na kuchni ciekła mi ślinka!

A wkrótce wchodzi nowe menu!

Zapraszam również na stronę Instytutu Kulinarnego Transgourmet – jest to profesjonalne miejsce do gotowania wyposażone w najnowszej generacji sprzęt kuchenny.

Wyposażone w nowoczesne, 15-osobowe stanowiska do szkoleń baristycznych i barmańskich, a także posiadające bogaty program szkoleń kulinarnych i sommelierskich.

Stanowi miejsce spotkań czołówki polskich kucharzy.

Więcej informacji: https://www.transgourmet.pl/instytut_kulinarny

 

Znalezione obrazy dla zapytania selgros Brak dostępnego opisu zdjęcia. Brak dostępnego opisu zdjęcia.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress