Pikniki za miastem, rowerowe wycieczki, wypady w nieznane to jedne z uroków lata, które kocham najbardziej!
Na drogę obowiązkowo zabieram jakiś prowiant: gofry, sandwiche, wytrawne bułeczki, słodkie drożdżówki oraz kanapki.
Dziś razem z marką SEKO przygotowałam dla Was przepis na pyszne piętrowe kanapki!
Połączenie zdrowego, ciemnego pumpernikla z pysznym tatarem śledziowym z suszonymi pomidorami i świeżą sałatą to prawdziwe niebo w gębie!
Uwaga!
Lepiej zrobić więcej, bo błyskawicznie znikają!
Polecam!
Spróbujcie!
Do przepisu wykorzystałam swoją ulubioną Beczkę Śledzi. Filety śledziowe z suszonymi pomidorami 550 g SEKO.
Są to filety śledziowe marynowane bez skóry, w oleju, z płatkami suszonych pomidorów z dodatkiem czosnku, bazylii, majeranku, oregano, rozmarynu oraz tymianku.
Jeśli tylko macie ochotę możecie wypróbować inne smaki z bogatej oferty SEKO!
Zawsze będzie pysznie!
SKŁADNIKI:
(dla 2 osób)
*Beczka śledzi. Filety śledziowe z suszonymi pomidorami 550 g SEKO
* czerwona cebula – 1 szt.
* świeży szczypior
* świeża natka pietruszki
* chleb pumpernikiel (8-12 kromek w zależności od wielkości)
* twarożek kanapkowy – 150 g
* świeża sałata
* pomidory malinowe lub koktajlowe
* sól i pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Śledzie SEKO z suszonymi pomidorami odsączamy z oleju i kroimy w drobną kosteczkę.
Dodajemy drobno posiekaną czerwoną cebulę oraz zioła – świeżą natkę pietruszki i szczypior.
Doprawiamy do smaku pieprzem i odstawiamy do przegryzienia.
Chleb smarujemy twarożkiem, układamy liście sałaty oraz tatar śledziowy.
Przykrywamy kolejna kromką pieczywa, a następnie powtarzamy poprzednią warstwę.
Dociskamy.
Pakujemy!
I w drogę!
Dzięki takim piętrowym kanapkom z całą pewnością nie pozostaniemy głodni!
Smacznego!
PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO
No Comments