NAJLEPSZE, BEZGLUTENOWE CIASTO KAKAOWE Z BORÓWKAMI

Ależ mnie cieszy, że tak uwielbiacie tą bezglutenową serię na blogu!

Mam głowę wypełnioną nowymi pomysłami po brzegi, także z całą pewnością pojawiać się tu będą dla Was często nowe, bezglutenowe smakołyki!

Dziś razem z marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe ciasto kakaowe z borówkami.

Wykorzystałam do niego Mix C Mix Pâtisserie Schär – mix przeznaczony w szczególności do wypieku ciast i ciasteczek.

Ciasto wyszło lekkie, puszyste i niesamowicie delikatne.

Smakiem przypomina ulubionego murzynka z dziecięcych lat.

Ja dodałam do niego borówki – Wy śmiało możecie pokusić się o inne ulubione owoce.

Polecam!

To najlepsze kakaowe ciasto bezglutenowe jakie jadłam!

Ps. w pracy zrobiło furorę!

SKŁADNIKI:

( keksówka 20 cm )

* Mix C Mix Pâtisserie Schär – 200 g

* jajko L – 2 szt

* cukier drobny – 150 g

* proszek do pieczenia b.g. – 2  łyżeczki

* sól – 1 szczypta

* masło min.82% – 80 g

* mleko – 100 ml

* kakao – 2 łyżki

+ borówki

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ( w całości ) ubijamy z cukrem na puch.

Dodajemy Mix C Mix Pâtisserie Schär , szczyptę soli i proszek do pieczenia, krótko ucieramy.

Wlewamy roztopione, schłodzone masło zmieszane z mlekiem oraz kakao – ucieramy krótko na gładką masę.

Wylewamy do foremki wyłożonej papierem, posypujemy owocami, pieczemy ok. 40-45 minut w 170C z termoobiegiem ( do suchego patyczka ).

Smacznego!

PRZEPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ Schär.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress