FIT BROWNIE – bez tłuszczu, bez cukru, bez mąki

Ależ się cieszę, że wszystkie FIT przepisy robią taką furorę!

Ciasto bananowe totalnie, ale to totalnie podbiło Wasze serca!

Pora na kolejne pyszności!

.

.

.

Tym razem zapraszam Was na fantastyczne ciasto czekoladowe.

Wyglądem i smakiem przypomina brownie – najlepsze na świecie brownie!

Nigdy nie przypuszczałam, że mieszając ze sobą czerwoną fasolę, banany, kaszę jaglaną, miód i kakao może wyjść coś tak fantastycznego!

A wyszło!

Prawdziwa petarda, która jeszcze nie jeden raz będzie gościć na moim stole!

* Ciasto jest bez białego cukru.

* Nie zawiera mąki.

* Jest bezglutenowe.

* Nie zawiera tłuszczu.

Mistrzostwo świata!

Idealne dla osób będących na diecie!

Gorąco polecam!

Dajcie znać jak smakowało!

SKŁADNIKI:

* kasza jaglana ( sucha ) – 70 g

* czerwona fasola – 1 puszka ( 400 g )

* banany – 2 szt

* jajko M – 3 szt

* miód – 3 łyżki

* kakao – 4 łyżki

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Kaszę jaglaną gotujemy, studzimy.

Dodajemy odsączoną fasolę oraz pozostałe składniki – wszystko razem blendujemy na gładką masę.

Wylewamy do tortownicy i pieczemy ok. 30-35 minut w 180C.

Studzimy.

Dodatkowo możemy polać czekoladę deserową roztopioną z odrobina mleka.

Smacznego!

You Might Also Like

25 komentarzy

  • Reply
    Ewelina
    19 marca 2020 at 08:53

    Dzień dobry, a ile gram ma być fasoli czerwonej? Przepis bardzo ciekawy i chcę wypróbować.
    Pozdrawiam, Ewelina

    • Reply
      Ostra na Słodko
      19 marca 2020 at 09:00

      Standardowa puszka 400 g . Trzeba tylko odsączyć z zalewy :))) Polecam! Ciacho pyszne!

  • Reply
    Nancy
    23 marca 2020 at 21:22

    A jaki rozmiar tortownicy na ten czas pieczenia? :)

    • Reply
      Ostra na Słodko
      23 marca 2020 at 21:49

      Niewielka. Taka 20 cm . Polecam, bo ciacho pyszne!

      • Reply
        Nancy
        23 marca 2020 at 22:25

        Dzięki wielkie, zrobi się! :)

        • Reply
          Marta
          27 kwietnia 2020 at 17:06

          czy zamiast kaszy jaglanej można użyć kuskus albo kasza jęczmienna?

  • Reply
    Aleksandra
    26 marca 2020 at 13:08

    A czy zamiast kaszy jaglanej można użyć płatków jaglanych?

    • Reply
      Anonim
      5 maja 2020 at 21:09

      Zrobiłam ciasto wg przepisu i po pieczeniu 1h ciasto nadal mokre w środku. To już drugi przepis z tej strony który testuje i ciasto zawsze ma jakiś mankament.

      • Reply
        Kasia
        8 maja 2020 at 15:17

        Brownie ma być mokre w środku. To jest ciasto czekoladowe z zakalcem.Po wystygnięciu mokry środek nie jest płynny.

  • Reply
    Patrycja
    1 kwietnia 2020 at 17:35

    Właśnie je piekę 🙂 mam pytanko, ile takie ciasto ma kalorii? Kompletnie nie wiem jak to policzyć 😋

  • Reply
    Ab
    4 kwietnia 2020 at 19:57

    Lipa niestety :( z przepisu wyszła ciapa nie ciasto

    • Reply
      Ostra na Słodko
      4 kwietnia 2020 at 22:23

      Nie chce mi się wierzyć – jeśli wszystko było zrobione jak trzeba.
      Gorące ciasto po wyciągnięciu z piekarnika jest jeszcze „pływające” . Po wystudzeniu całkowitym jest normalnym ciastem , absolutnie nie ciapowatym , które normalnie można kroić.

    • Reply
      Ak
      5 maja 2020 at 21:11

      Też się zgodzę. Ciasto robione wg przepisu, pieczone godzinę a dalej w środku luźne. Nawet po ostudzeniu się rozwala

      • Reply
        Ostra na Słodko
        5 maja 2020 at 22:38

        Czy to jakieś rozdwojenie jaźni????
        Odpisujesz sama na swój komentarz, którego jeszcze nie zdążyłam zatwierdzić ;)
        Do tego oczywiście Twoje IP itd pokazuje kto pisze :))))) hehehehehe

        Ciasto po wystudzeniu nie rozpada się – zostalo przetestowane kilka razy i opublikowany przepis jest sprawdzony również przez czytelników.
        Jeśli się rozpada ( o ile w ogóle zrobiłaś ) to znaczy, że coś zostało zrobione źle.

        Pozdrawiam gorąco …. i życzę więcej myślenia przed napisaniem kolejnego komentarza ;)

  • Reply
    Grześ
    5 kwietnia 2020 at 09:49

    Pyszne !!!

  • Reply
    adrianna
    5 kwietnia 2020 at 17:28

    mało słodkie, czuć ta fasolkę..nastepnym razem dam jej mniej, dorzucę slodzik i banana

  • Reply
    karina
    7 kwietnia 2020 at 20:06

    Jeżeli mam erytrol to czy mogłabym to zamienić z miodem? I czy dwie łyżki erytrolu starczą? Pozdrawiam

    • Reply
      Ostra na Słodko
      7 kwietnia 2020 at 20:43

      Można. 2 łyżki to troszkę mało. Polecam troszkę więcej, chyba , że banany są bardzo słodkie i dojrzałe.

  • Reply
    Marietta
    13 maja 2020 at 21:23

    Wyszlo swietne! Po schlodzenuu w lodowce jeszcze pyszniejsze! 🥰 Trafia do mojego przepisnika 😘 Dziekuje!

  • Reply
    Agnieszka
    23 czerwca 2020 at 09:21

    Ja dziś zrobię z synem – na dzień ojca będziemy gotować bo jest na diecie :) Damy znać jak poszło :)

    • Reply
      Ostra na Słodko
      23 czerwca 2020 at 09:28

      Trzymam kciuki <3

      • Reply
        Karolina
        31 sierpnia 2020 at 19:13

        Dzisiaj zrobiłam według Pani przepisu 😊 wyszlo bardzo smacznie! 😊 fajnie, że trafiłam na ten przepis.
        P.S. Myślę, że gdyby ktoś mi zaserwowal to ciacho, w życiu nie odgadlabym tych nietypowych składników 😁

  • Reply
    Karolina
    31 sierpnia 2020 at 19:10

    Dzisiaj zrobiłam według Pani przepisu 😊 wyszlo bardzo smacznie! 😊 fajnie, że trafiłam na ten przepis.
    P.S. Myślę, że gdyby ktoś mi zaserwowal to ciacho, w życiu nie odgadlabym tych nietypowych składników 😁

  • Reply
    Kaś
    2 września 2020 at 16:11

    Zrobiłam już dwa razy :-) przepyszne :-) proszę więcej takich przepisów – szybko, zdrowo, na słodko :-)
    Dzięki Sylwia

  • Pozostaw odpowiedź Karolina Cancel Reply

    Facebook

    Likebox Slider Pro for WordPress