CIASTECZKA ZIARNA KAWY – idealne do kawy z 2CAFE.PL

Ależ niesamowitą furorę zrobiła ostatnio pokazana przeze mnie kawa DALGONA COFFEE.

Dla tych z Wam, którzy jeszcze nie wiedzą co to za kawa ( a właściwie to deser kawowy! ) przypominam, że to taka kawa, która stała się hitem internetu ostatnich dni!

Wymyślona przez koreańskich infuencerów stęsknionych za ulubionymi słodyczami w okresie kwarantanny.

Robi furorę na całym świecie, a jej smak zachwyca podniebienia nie tylko influencerów!

Dziś zainspirowana współpracą z 2cafe.pl przygotowałam dla Was przepis na fantastyczne ciasteczka do kawki ( np. do Dalgony! )

Niesamowicie chrupiące i delikatne, o delikatnym kawowo-czekoladowym smaku z nutką wanilii.

Ciasteczka, którym absolutnie nikt się nie oprze!

Gorąco polecam!

2CAFE to zarówno bogato wyposażony internetowy sklep oferujący wszystko, czego pragną wielbiciele kawy, ale i ciekawy blog, na którym znajdziecie mnóstwo ciekawych informacji o kawie i nie tylko.

W ofercie sklepu mamy zarówno świetnej jakości kawy ( kawę ziarnistą, 100% Arabicę, kawę mieloną, kawę do espresso, taką do Aeropress i do ekspresu przelewowego ).

 

Ale nie tylko!

Znajdziemy również Drippery do zaparzania kaw idealne na prezent, zaparzacze typu French Press, naczynia Chemex oraz inne zaparzacze, które możemy wykorzystać zarówno w domu, jak iw  pracy czy na wyjeździe.

Kawiarki, spieniacze, filtry, filiżanki, młynki i wszystko inne potrzebne do kawy – tak, dostępne!

      

Jak ich używać?

Czy kawa rozpuszczalna jest zdrowa i ile kalorii ma kawa?

Jak parzyć kawę w takim zakupionym Aeropressie i która kawiarka będzie lepsza?

Jaką kawę wybrać ?

Czym się kierować przy wyborze i czym jest kawa zielona?

Te i wiele innych odpowiedzi znajdzie własnie na BLOGU

Zapraszam!

https://www.2cafe.pl/blog

A teraz zróbcie sobie kawkę i zapraszam do czytania przepisu!

A potem zróbcie go i Wy!

Czekam na zdjęcia Waszych kawowych wypieków!

Gorąco polecam!

SKŁADNIKI:

* masło min. 82% – 65 g

* mąka pszenna – 110 g

* mąka ziemniaczana – 25 g

* cukier puder – 65 g

* żółtko – 1 szt

* kakao – 1 łyżeczka

* kawa mielona – 1 czubata łyżeczka

* proszek do pieczenia – 1 płaska łyżeczka

* wanilia ( ziarna ) – 1 laska

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Składniki suche przesiewamy ze sobą, dodajemy żółtko, ziarenka wanilii oraz masło, szybko zagniatamy.

Gładkie, elastyczne ciasto zawijamy w folie spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut.

Odrywamy po kawałeczku i rolujemy owalny kształt.

Za pomocą patyczka robimy wgłębienie.

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy ok. 20 minut / 170C .

Smacznego!

Ps. na koniec jeszcze raz Was gorąco zapraszam do świata kawy 2CAFE.

https://www.2cafe.pl/blog

i na stronę sklepu:

https://www.2cafe.pl/

Może i Wy w tym świecie znajdziecie wymarzoną kawę dla siebie?

Gorąco polecam!

Wpis powstał we współpracy z 2CAFE.PL

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress