Przeogromnie się cieszę, że bezglutenowa i FIT seria cieszą się tak ogromna popularnością na blogu!
Dziś po raz kolejny przygotowałam dla Was bezglutenowe, pyszne ciasto, a do jego zrobienia zainspirowała mnie moja ukochana, bezglutenowa marka Schär.
#ScharBio
#ScharBezGlutenuBio
Schär niedawno wypuściła na rynek nową linię produktów BIO, o której pisałam Wam już kilkukrotnie w poprzednich wpisach.
Nie pokazałam Wam jednak jeszcze wszystkich produktów, które wchodzą w skład nowej serii.
Pyszne panini, makarony i ciasteczka jabłkowe już zagościły na blogu.
Dziś dodatkiem są przepyszne ciasteczka ( można powiedzieć, że nawet takie mini babeczki! ) – BIO MADELEINES CHOCO Schär.
BIO MADELEINES CHOCO Schär to mini babeczki ekologiczne z czekoladą.
Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Wyprodukowane z francuskich jaj wolnoklatkowych i mąki migdałowej, bez użycia glutenu i oleju palmowego.
Niesamowicie mięciutkie i puszyste!
Idealne jako słodka przekąska lub słodkie drugie śniadanie.
Pyszne!
U mnie trafiły jako dodatek do fantastycznego, czekoladowe sernika – lekkiego jak mus!
SKŁADNIKI:
SPÓD:
* BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op
* masło – ok. 70 g
MUS:
* ser biały 3 x mielony ( może być wiaderkowy ) – 600 g
* śmietana 30% słodka – 200 ml
* czekolada gorzka – 150 g
* cukier puder – 80-90 g
* wanilia w ziarnach lub w płynie – do smaku
DODATKOWO:
* BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
SPÓD:
BIO MADELEINES CHOCO Schär kruszymy/mielimy.
Zalewamy roztopionym masłem , wylepiamy tortownicę.
MUS:
Ser mielony ucieramy z wanilią i cukrem pudrem.
Czekoladę roztapiamy na kąpieli wodnej.
Śmietanę ubijamy na puch.
Do utartego sera wlewamy przestudzoną, ale ciepłą czekoladę ( hartują wcześniej! ).
Dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
UWAGA!
Jeśli Was ser jest rzadki polecam dodać 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach wrzącej wody.
Dekorujemy również BIO MADELEINES CHOCO Schär.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!
Zapraszam Was na fanpage marki Schär , gdzie możecie na bieżąco śledzić newsy, a także inspirować się dodawanymi, bezglutenowymi przepisami.
No Comments