Ależ się cieszę, że bezglutenowa seria cieszy się tak niesamowitą popularnością.
Ostatnio pokazane ciacho karmelowe zrobiło wśród Was furorę!
Bardzo się cieszę, że tak posmakowało i mam nadzieję, że zagości na stałe na Waszych stołach.
Dziś, znów zainspirowana współpracą z moją ukochaną, bezglutenową marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe ciasto.
Tym razem zapraszam Was na przepyszną TARTĘ CZEKOLADOWĄ Z OWOCAMI LATA – bez pieczenia!
Do jej przygotowania użyłam chrupiących, bezglutenowych ciasteczek BIO CHOCO BISCO Schär.
Świetne źródło błonnika!
Wykorzystałam je do zrobienia chrupiącego, kruchego spodu bez pieczenia.
Jak się spisały? Znakomicie!
Tarta zniknęła zaraz po zrobieniu zdjęć!
Koniecznie wypróbujcie!
#ScharBio
#ScharBezGlutenuBio
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 2033 kJ / 485 kcal
Tłuszcz (g): 21
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 10
Węglowodany (g): 64
– w tym cukry (g): 18
Błonnik pokarmowy (g): 5,7
Białko (g): 6,7
Sól (g): 0,28
Certyfikat: BIO, Bezgluten
SKŁADNIKI:
SPÓD:
* BIO CHOCO BISCO Schär – 2 op – KLIK!
* masło min. 82% lub olej kokosowy – 70 g
* orzechy ziemne – 50 g
* odrobina wody
NADZIENIE:
* czekolada gorzka ( bezglutenowa ) – 200 g
* śmietana 30% – 170 g
* masło – 10 g
* maliny, truskawki, borówki, porzeczki
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
SPÓD:
Ciasteczka BIO CHOCO BISCO Schär miksujemy z masłem i orzechami.
Wylepiamy spód formy do tarty – świetnie sprawdza się ta z wyciąganym dnem!
Mocno chłodzimy.
NADZIENIE:
Czekoladę roztapiamy na kąpieli z masłem.
Zalewamy ciepłą śmietanką, mieszamy, wylepiamy na schłodzony spód.
Układamy owoce, mocno chłodzimy.
Zajadamy!
Smacznego!
Zobaczcie też inne bezglutenowe przepisy na blogu!
No Comments