Ależ się cieszę, że bezglutenowa seria cieszy się tak niesamowitą popularnością.
Ostatnio pokazane BEZGLUTENOWE FIT BRUSCHETTY zagościły na niejednym stole!
Bardzo się cieszę, że tak spodobała się ta prosta propozycja i mam nadzieję, że zagości na stałe na Waszych stołach.
Dziś, znów zainspirowana współpracą z moją ukochaną, bezglutenową marką Schär przygotowałam dla Was przepis na przepyszne, bezglutenowe smoothie czekoladowe na skondensowanym mleku kokosowym.
Do jego przygotowania użyłam znanych już Wam z innych przepisów przepysznych ciasteczek ( można powiedzieć, że nawet takich mini babeczek! ) – BIO MADELEINES CHOCO Schär.
Koktajl z ich dodatkiem? Przepyszny!
Na kokosowym mleku skondensowanym? Jeszcze lepszy!
Koniecznie wypróbujcie!
#ScharBio
#ScharBezGlutenuBio
BIO MADELEINES CHOCO Schär to mini babeczki ekologiczne z czekoladą.
Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
Wyprodukowane z francuskich jaj wolnoklatkowych i mąki migdałowej, bez użycia glutenu i oleju palmowego.
Niesamowicie mięciutkie i puszyste!
Idealne jako słodka przekąska lub słodkie drugie śniadanie.
Pyszne!
SKŁADNIKI:
( 2 porcje )
* BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op KLIK!
* duży, miękki banan – 1 szt
* mleko kokosowe skondensowane – 150 ml
* jogurt naturalny – 200 ml
* masło orzechowe naturalne – 1 łyżka
* lód – 1 szkl
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Wszystkie składniki miksujemy ze sobą.
Podajemy natychmiast!
Nie musimy dodatkowo dosładzać, gdyż skondensowane mleko kokosowe jest słodkie!
Zobaczcie też inne bezglutenowe przepisy ma blogu!
No Comments