Tak, tak!
Dobrze wiem, że tak samo jak ja kochacie serniki miłością bezgraniczną!
Ostatnio pokazałam Wam fantastyczny sernik z musem z mlecznej czekolady, a dziś zapraszam Was na przepyszny kokosowy sernik z musem mango ( równie obłędny! ).
Do jego przygotowania wykorzystam Przecier z mango 100% marki PURENA, który już od dłuższego czasu gości w moim domu.
Zresztą nie tylko przecier z mango marki PURENA miałam okazję już poznać!
Marka PURENA to marka posiadająca w swojej ofercie zarówno produkty dla klientów indywidualnych, jak i do gastronomii.
100% owocowe przeciery, koncentraty napojów, kompoty, a ostatnio jeszcze zupy – wszystko pokażę Wam na blogu!
A wszystko to bez konserwantów, zbędnej wody, czy niepotrzebnych dodatków, jak stabilizatory czy słodziki.
Fantastyczne jest to, ze produkty posiadaj genialny skład i te dla klientów indywidualnych dostępne są w małych, poręcznych opakowaniach z zakrętkami – idealnych zarówno do domu, jak do do zabrania do torebki czy plecaka do szkoły!
No i przepisy na opakowaniach – świetny pomysł!
Możecie je dostać w oficjalnym sklepie marki PURENA na Allegro – TUTAJ!
SKŁADNIKI:
SPÓD:
* herbatniki – 200 g
* masło – 30 g
MASA SEROWA:
* twaróg sernikowy – 500 g
* cukier – 0,5 szkl
* wanilia
* śmietanka kokosowa ( gęsta część z mleka kokosowego ) – 200 ml
* jajko – 3 szt
* budyń śmietankowy bez cukru – 1 op
MUS MANGO:
* przecier z mango 100% PURENA- 300 g
* sok z cytryny – 2 łyżki
* cukier – 4 łyżki
* żelatyna – 12 g
* śmietana 36% – 150 ml
MANGO GALARETKA:
* przecier z mango 100% PURENA – 150 g
* sok z cytryny – 1 łyżka
* cukier * 1 łyżeczka
* żelatyna – 6 g
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
SPÓD:
Ciasteczka mielimy, zalewamy masłem, wylepiamy formę, chłodzimy.
MASA SEROWA:
Ser mieszamy z jajkami,śmietanką kokosowa oraz budyniem i cukrem – miksujemy krotko , tylko do wymieszania składników.
Wylewamy do formy obkładając ją wcześniej folią aluminiową – dokładnie!
Będziemy piec w kąpieli wodnej i musimy zapobiec wlewaniu się wody do formy.
Pieczemy ok. 60-65 minut w 170C ( wierzch ma być gładki i ścięty ).
Dokładnie studzimy.
MUS MANGO:
Przecier z mango 100 % PURENA wlewamy do garnka, dodajemy cukier oraz sok z cytryny – gotujemy.
Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia.
Dodajemy odrobinę ciepłego przecieru do żelatyny, hartujemy, wlewamy całość do płynu, chłodzimy.
Śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy w 3 partiach do przecieru, wylewamy na zimny sernik.
MANGO GALARETKA:
Przecier z mango 100 % PURENA wlewamy do garnka, dodajemy cukier oraz sok z cytryny – gotujemy.
Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia.
Dodajemy odrobinę ciepłego przecieru do żelatyny, hartujemy, wlewamy całość do przecieru, mieszamy, wylewamy na zastygnięty mus mango.
Chłodzimy najlepiej przez noc.
Smacznego!
No Comments