FIT wypieków ciąg dalszy!
Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczne FIT CIASTKA z kremem NUTLOVE, oraz przepyszne NADZIEWANE PANCAKES.
Dziś mam dla Was przepis na przepyszną ( ale to przepyszną! ) tartę z kaszy jaglanej z dodatkiem orzechowego kremu z płatkami białej czekolady.
Smakuje genialnie i jest to jedna z najlepszych orzechowych tart jakie jadłam.
Idealna na deser do popołudniowej kawki.
Z całą pewnością posmakuje wszystkim – nie tylko dbającym o zawartość swojego talerza!
Koniecznie spróbujcie!
Ps. Do przygotowania tym razem użyłam kolejnego smaku kremu NUTLOVE marki ALL NUTRITION.
Tym razem postawiłam na nowy smak Crispy Hazelnut – krem orzechowy z dodatkiem płatków białej czekolady.
To jest prawdziwe niebo w gębie!
Tego się nie da opisać!
To trzeba spróbować!
Spróbujcie i Wy!
Kremy dostępne oczywiście w sklepie SFD.PL
SKŁADNIKI:
( foremka ok. 24 cm )
SPÓD:
* orzechy ziemne, słonecznik, kokos – 1 szkl = 250 ml
* suszone daktyle – 8-10 szt
* krem NUTLOVE ALLNUTRITION CRISPY HAZELNUT – 2 łyżki
* olej kokosowy – 1 łyżka
* kakao gorzkie – 1 łyżka
KREM:
* kasza jaglana sucha – 3/4 szkl
* miód – 50 ml ( lub do smaku )
* krem NUTLOVE ALLNUTRITION CRISPY HAZELNUT – 3-4 czubate łyżki ( do gęstości ) – dostępny TUTAJ!
* sok z cytryny – 2 łyżki
POLEWA:
* gorzka czekolada – 100 g
* olej kokosowy – 1 łyżka
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
SPÓD:
Daktyle moczymy we wrzątku ok. 10 minut, odsączamy.
Dodajemy bakalie, krem NUTLOVE ALLNUTRITION CRISPY HAZELNUT, olej kokosowy i odrobinę wody ( spod daktyli ) – wszystko razem dokładnie blendujemy na gładką masę.
Wylepiamy foremkę do tarty ( boki również ), chłodzimy.
KREM:
Wypłukaną dwukrotnie kaszę jaglaną zalewamy 2 szklankami wody, gotujemy ok. 15 minut ( aż płyn wsiąknie ), zdejmujemy z palnika, przykrywamy i zostawiamy na ok. 10 minut.
Dodajemy krem NUTLOVE, miód ( lub inne słodzidło ) i sok z cytryny – wszystko razem dokładnie bledujemy.
Tak przygotowaną masę wykładamy na schłodzony spód i wkładamy do lodówki na conajmniej 2 godziny ( a najlepiej na noc ).
POLEWA:
Roztapiamy na kąpieli wodnej czekoladę z olejem kokosowym, lekko studzimy.
Oblewamy mocno schłodzone ciasto, posypujemy orzechowym krokantem, ponownie chłodzimy.
Smacznego!
Ps. A Wy na który smak kremu NUTLOVE macie ochotę?
Mam nadzieję, że jeszcze bardziej Was nimi zainteresowałam!
Zajrzyjcie do sklepu SFD i wybierzcie coś dla siebie!
A zdecydowanie jest w czym wybierać!
No Comments