FIT TARTA JAGLANA Z KREMEM ORZECHOWYM Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ NUTLOVE

FIT wypieków ciąg dalszy!

Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczne FIT CIASTKA z kremem NUTLOVE, oraz przepyszne NADZIEWANE PANCAKES.

Dziś mam dla Was przepis na przepyszną ( ale to przepyszną! ) tartę z kaszy jaglanej z dodatkiem orzechowego kremu z płatkami białej czekolady.

Smakuje genialnie i jest to jedna z najlepszych orzechowych tart jakie jadłam.

Idealna na deser do popołudniowej kawki.

Z całą pewnością posmakuje wszystkim – nie tylko dbającym o zawartość swojego talerza!

Koniecznie spróbujcie!

Ps. Do przygotowania tym razem użyłam kolejnego smaku kremu NUTLOVE marki ALL NUTRITION.

Tym razem postawiłam na nowy smak Crispy Hazelnut – krem orzechowy z dodatkiem płatków białej czekolady

To jest prawdziwe niebo w gębie!

Tego się nie da opisać!

To trzeba spróbować!

Spróbujcie i Wy!

Kremy dostępne oczywiście w sklepie SFD.PL

SKŁADNIKI:

( foremka ok. 24 cm )

SPÓD:

* orzechy ziemne, słonecznik, kokos – 1 szkl = 250 ml

* suszone daktyle – 8-10 szt

* krem NUTLOVE ALLNUTRITION CRISPY HAZELNUT –  2 łyżki

* olej kokosowy – 1 łyżka

* kakao gorzkie – 1 łyżka

KREM:

* kasza jaglana sucha – 3/4 szkl

* miód – 50 ml ( lub do smaku )

* krem NUTLOVE ALLNUTRITION CRISPY HAZELNUT – 3-4 czubate łyżki ( do gęstości ) – dostępny TUTAJ!

* sok z cytryny – 2 łyżki

POLEWA:

* gorzka czekolada – 100 g

* olej kokosowy – 1 łyżka

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

SPÓD:

Daktyle moczymy we wrzątku ok. 10 minut, odsączamy.

Dodajemy bakalie, krem NUTLOVE ALLNUTRITION CRISPY HAZELNUT, olej kokosowy i odrobinę wody ( spod daktyli ) – wszystko razem dokładnie blendujemy na gładką masę.

 

Wylepiamy foremkę do tarty ( boki również ), chłodzimy.

KREM:

Wypłukaną dwukrotnie kaszę jaglaną zalewamy 2 szklankami wody, gotujemy ok. 15 minut ( aż płyn wsiąknie ), zdejmujemy z palnika, przykrywamy i zostawiamy na ok. 10 minut.

Dodajemy krem NUTLOVE, miód ( lub inne słodzidło ) i sok z cytryny – wszystko razem dokładnie bledujemy.

Tak przygotowaną masę wykładamy na schłodzony spód i wkładamy do lodówki na conajmniej 2 godziny ( a najlepiej na noc ).

POLEWA:

Roztapiamy na kąpieli wodnej czekoladę z olejem kokosowym, lekko studzimy.

Oblewamy mocno schłodzone ciasto, posypujemy orzechowym krokantem, ponownie chłodzimy.

Smacznego!

Ps. A Wy na który smak kremu NUTLOVE macie ochotę?

Mam nadzieję, że jeszcze bardziej Was nimi zainteresowałam!

Zajrzyjcie do sklepu SFD i wybierzcie coś dla siebie!

A zdecydowanie jest w czym wybierać!

https://sklep.sfd.pl/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress