FIT wypieków ciąg dalszy!
Ostatnio pokazywałam Wam fantastyczną FIT TARTĘ JAGLANĄ Z KREMEM ORZECHOWYM, FIT CIASTKA z kremem NUTLOVE, przepyszne NADZIEWANE PANCAKES.
Dziś mam dla Was przepis na przepyszne, dietetyczne ciasto z mąki orkiszowej.
Bez dodatku białego cukru oraz białej mąki.
Idealne na deser do popołudniowej kawki.
Z całą pewnością posmakuje wszystkim – nie tylko dbającym o zawartość swojego talerza!
Koniecznie spróbujcie!
Ps. Do przygotowania tym razem użyłam kolejnego smaku kremu NUTLOVE marki ALL NUTRITION.
Tym razem postawiłam na nowy smak Choco Crunch With Roasted Peanuts – krem mleczno-czekoladowy z dodatkiem chrupiących prażonych orzeszków ziemnych.
To jest prawdziwe niebo w gębie!
Tego się nie da opisać!
To trzeba spróbować!
Spróbujcie i Wy!
Krem dostępny oczywiście w sklepie SFD.PL
SKŁADNIKI:
* mąka orkiszowa – 1,5 szkl
* dojrzałe banany – 3 szt ( lub 4 małe )
* erytrytol – 2 łyżki
* soda – 1 łyżeczka
* olej kokosowy – 2 łyżki-
* jajko L – 1
* sól – 2 szczypta
* NUTLOVEChoco Crunch With Roasted Peanuts – dostępny TUTAJ!
* czekolada
* banan
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Można ręcznie lub blenderem!
Banany miksujemy z jajkiem, rozpuszczonym olejem kokosowym.
Dodajemy mąkę orkiszową, erytrytol, sodę oraz sól.
Wszystko razem blendujemy.
Wylewamy do foremki wyłożonej papierem, układamy przekrojonego banana oraz porcje kremu NUTLOVE i kawałki czekolady.
Pieczemy ok. 45-50 minut w 180C z termoobiegiem.
Smacznego!
Ps. A Wy na który smak kremu NUTLOVE macie ochotę?
Mam nadzieję, że jeszcze bardziej Was nimi zainteresowałam!
Zajrzyjcie do sklepu SFD i wybierzcie coś dla siebie!
A zdecydowanie jest w czym wybierać!
Wpis powstał we współpracy ze sklepem SFD.PL
No Comments