Wszelkiego rodzaju tosty i sandwiche to ja kocham miłością bezgraniczną.
Dziś przygotowałam tosty z chleba bezglutenowego marki Schär, w którym od jakiego czasu jestem totalnie zakochana!
Do wyboru jest kilka rodzajów:
Ja dziś wybrałam Pan Multigrano – z siemieniem lnianym, nasionami słonecznika i nasionami prosa.
Pyszny!
Nie jest to chleb “dmuchany” jak chleby tostowe dostępne w marketach, ale zwarty, a zarazem puszysty, bardzo sycący, no i przede wszystkim smaczny chleb!
Idealnie nadaje się właśnie również do tostów!
Z dodatkiem ukochanego pesto, serem , dobrą wędliną i sadzonym jajkiem tworzy sycące śniadanie, idealne na rozpoczęcie dnia!
Polecam!
Spróbujcie!
SKŁADNIKI:
* dobrej jakości szynka
* ser szwajcarski lub inny ulubiony ser
* pesto z czosnku niedźwiedziego
* jajko
* masło
* sól pieprz
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Kromki chleba Pan Multigrano smarujemy porcją pesto.
Układamy ser oraz szynkę.
Zamykamy.
Opiekacz dość obficie smarujemy dobrym masłem, tak by kromki fajnie się zapiekły i były chlupiące.
W tym czasie smażymy jajko sadzone na odrobinie masła z solą.
Podajemy na gorąco!
Smacznego!
Ps. tak jak pisałam powyżej pieczywo bezglutenowe jest niesamowicie smaczne!
Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i prosto z opakowania.
Długo pozostaje świeże, nie wysycha.
Gorąco polecam nie tylko osobom będącym na diecie bezglutenowej!
Do kupienia online lub w sklepach i punktach z żywnością bezglutenową.
No Comments