Bezglutenowe tosty z pesto, serem i jajkiem sadzonym – śniadanie na wypasie!

Wszelkiego rodzaju tosty i sandwiche to ja kocham miłością bezgraniczną.

Dziś przygotowałam tosty z chleba bezglutenowego marki Schär, w którym od jakiego czasu jestem totalnie zakochana!

Do wyboru jest kilka rodzajów:

PAN RUSTICO

PAN BLANCO

PAN MULTIGRANO

Ja dziś wybrałam Pan Multigrano – z siemieniem lnianym, nasionami słonecznika i nasionami prosa.

Pyszny!

Nie jest to chleb “dmuchany” jak chleby tostowe dostępne w marketach, ale zwarty, a zarazem puszysty, bardzo sycący, no i przede wszystkim smaczny chleb!

Idealnie nadaje się właśnie również do tostów!

Z dodatkiem ukochanego pesto, serem , dobrą wędliną i sadzonym jajkiem tworzy sycące śniadanie, idealne na rozpoczęcie dnia!

Polecam!

Spróbujcie!

SKŁADNIKI:

* chleb Pan Multigano Schär

* dobrej jakości szynka

* ser szwajcarski lub inny ulubiony ser

* pesto z czosnku niedźwiedziego

* jajko

* masło

* sól  pieprz

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Kromki chleba Pan Multigrano smarujemy porcją pesto.

Układamy ser oraz szynkę.

Zamykamy.

Opiekacz dość obficie smarujemy dobrym masłem, tak by kromki fajnie się zapiekły i były chlupiące.

W tym czasie smażymy jajko sadzone na odrobinie masła z solą.

Podajemy na gorąco!

Smacznego!

Ps. tak jak pisałam powyżej pieczywo bezglutenowe jest niesamowicie smaczne!

Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i prosto z opakowania.

Długo pozostaje świeże, nie wysycha.

Gorąco polecam nie tylko osobom będącym na diecie bezglutenowej!

Do kupienia online lub w sklepach i punktach z żywnością bezglutenową.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress