6 grudnia, kiedy to wszyscy wyciągali spod poduszek wymarzone prezenty mikołajowe, ja dostałam inny prezent!
A mianowicie : zaproszenie na czekoladowe warsztaty do Krakowskiej Manufaktury Czekolady.
Moim Mikołajem była firma Paclan, która to nagrodziła mój Tort czekoladowy ganache z frużeliną z czarnej porzeczki, w organizowanym przez siebie konkursie.
Przez południem popędziłam na ul. Szewską jak na skrzydłach!
Zapach z Manufaktury unosi się na całej ulicy i jest to miejsce zaczarowane … miejsce obok którego nie da się przejść obojętnie … i miejsce,z którego wychodzi się z żalem, a wraca z ogromną przyjemnością!
Przechodząc przez sale wypełnione po brzegi fantastycznym czekoladowym przysmakami ( człowiek odrazu robi się głodny! ) dotarłam na górne piętro, gdzie czekali już organizatorzy i pozostałe uczestniczki warsztatów.
Z Anią i Izą już się znałam … z pozostałymi dziewczynami jeszcze nie miałam okazji się spotkać.
Po krótkich ploteczkach przystąpiłyśmy do działania na naszych czekoladowych stanowiskach.
Każda z nas mogła przygotować dla siebie praliny … czekoladki … dekorowane czekolady i inne smakołyki, które pewnie zaraz po warsztattach wylądowały w brzuuchach.
Przez chwilę każda z nas mogła poczuć się jak dziecko!
I choć były to bardzo krótkie warsztaty to jednak uśmiech na buzi rysuje się już na samą myśl o tych słodkościach.
Fantastycznym prezentem były dyplomy z mistrzowskim tytułem ;) … i rewelacyjna książeczka z konkursowymi przepisami.
Paclan również dogodził nam swoimi produktami.
Wspólne zdjęcia … nagrywanie filmu … a potem dłuuugie ploty przy wspaniałej kawie!
Dziękuję z całego serca organizatorom – marce Paclan i Krakowska Manufaktura Czekolady , jak i pozostałym uczestnikom za tak wspaniale spędzony dzień.
___________________________________________________________________________________________________
A co się działo możecie zobaczyć również na filmie :)
___________________________________________________________________________________________________
Do KMC wrócę jeszcze nie raz!
Z przyjemnością!
No Comments