08.08 w Warszawie w Electrolux Taste Center na ul. Karolkowej 30 odbyły się warsztaty kulinarne Scandinavian Love Fika.
W ten sam dzień wracałam z wakacji, ale wiedziałam, że takiej okazji nie mogę przepuścić ( nawet za cenę kolejnej bezsennej nocy! )
Zapowiadało się mega pysznie, no i co ważne dla mnie – słodko!
O 18 zameldowałam się na miejscu zwarta i gotowa do nauki i nowych wyzwań.
Prowadzącym był Michał Godyń – szef kuchni ambasady Szwecji w Polsce.
Niesamowicie zdolny ( no i nie mogę pominąć, że mega przystojny :D ) kucharz, przed którym Skandynawia nie ma żadnych tajemnic.
Przez 4 godziny razem z pozostałymi uczestniczkami przygotowywałyśmy Kanelbullar – czyli pyszne, słodkie drożdżowe bułeczki z masą cynamonową, Toast Skagen – sandwiche z krewetkami zimnowodnymi i pyszny, soczysty Rostbef z marynowanymi burakami i warzywami.
To był prawdziwy orgazm dla podniebienia!
Produkty najwyżej jakości ( !!! ) zastawiły stoły, a my oblizywałyśmy palce próbując przygotowanych dań.
Niesamowita uczta, podczas, której spróbowałam nieznanych dotąd mi produktów ( takich jak raki, krewetki zimnowodne czy cukier perlisty ).
Produktów było pod dostatkiem a Electrolux Taste Center to wymarzone miejsce na warsztaty.
Świetnie wyposażone w sprzęt najwyższej jakości, ale dostępny dla kucharzy amatorów, nie tylko profesjonalistów.
PS. Wy też możecie brać udział w takich warsztatach!
Na stronie: http://tastecenter.pl/ co chwilę pojawiają się nowe propozycje!
Nie trzeba być blogerem, by uczyć się z najlepszymi!
Polecam!
Ps. Wkrótce na blogu przepis na te pyszne Kanelbullar!
No Comments