Uwielbiam wszelkiego rodzaju sandwiche i kanapki, które są zapiekane.
Zapiekane, nie znaczy niezdrowe!
Dziś razem z marką SEKO przygotowałam dla Was przepyszne sandwiche zapiekane ze śledziem i świeżymi, chrupiącymi warzywami.
Pełnoziarniste pieczywo z ulubionej piekarni, śledzie w sosie chili, świeża, chrupiąca rukola i grillowane papryki – składniki, które komponują się idealnie i razem tworzą pyszną całość, której nikt się nie oprze!
Ps. na takie kanapki mogą sobie pozwolić tez osoby, które od nowego roku powiedziały sobie : “Odżywiam się zdrowiej!”
Zrobione z najlepszej jakości składników od sprawdzonych sprzedawców dostarczą organizmowi niezbędnych dla zdrowia witamin.
Są bardzo sycące – śmiało można zastąpić nimi nawet obiad!
Polecam!
Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
* pieczywo pełnoziarniste – 6 kromek
* śledzik na okrągło SEKO sweet chili
* świeża rukola
* papryka czerwona, żółta, zielona
* oliwa z oliwek najlepszej jakości
* czerwona cebula – 1 szt
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Papryki i cebulkę kroimy w kosteczkę, przesmażamy na odrobinie oliwy na patelni grillowej.
Na kromce układamy świeżą rukolę, grillowane papryki i kawałki śledzia, przykrywamy.
Zapiekamy na rumiano.
Podajemy na gorąco!
Smacznego!
Ps. jeśli ma to być imprezowe danie możemy zrobić do nich sos jogurtowy z jogurtu naturalnego, świeżego kopru oraz czosnku z solą i pieprzem.
Będzie pysznie!
WPIS POWSTAŁ WE WSPÓŁPRACY Z MARKĄ SEKO
No Comments